Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

facebook 2b users, Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες του Facebook ανέρχονται σε 1,26 δισεκατομμύρια, αύξηση της τάξης 18%, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Μάλιστα το γνωστό κοινωνικό δίκτυο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 1,91 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και 1,26 δισ. ημερήσιους. Οι περισσότεροι χρήστες προέρχονται εκτός Ευρώπης και ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός της γης ανέρχεται σε περίπου 7,5 δισεκατομμύρια άτομα, κάτι που σημαίνει ότι περίπου το 25% των ανθρώπων έχουν λογαριασμό στο Facebook.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ιδρυτής και CEO του Facebook δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μια καλή αρχή το 2017. Συνεχίζουμε να χτίζουμε εργαλεία για να υποστηρίζουμε μια δυνατή παγκόσμια κοινότητα».

Εκτός όμως από την βάση των χρηστών του, το Facebook εμφάνισε και βελτιωμένα κέρδη. Τα έσοδα του ανήλθαν σε 8.03 δισ. δολ. από 5,4 δισ. δολάρια στο α΄τρίμηνο του 2016, αύξηση 49%. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 85% των εσόδων από τη διαφήμιση προέρχεται από το Mobile advertising.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geraldo Aliai

Σίγουρα γιατί εγώ έχω πέντε προφίλ που έχω ζήτηση να απενεργοποίθουν , και ένα που έχω να το χρησημοποιήσω δύο χρόνια και τελευταία φορά που κοίταξα δεν είχε διαγραφή ούτε ένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.