Πλάνα από Video game παρουσιάστηκαν ότι προέρχονται από την Ουκρανία

Ουκρανία, Πλάνα από Video game παρουσιάστηκαν ότι προέρχονται από την Ουκρανία

Ουκρανία, Πλάνα από Video game παρουσιάστηκαν ότι προέρχονται από την Ουκρανία

Ένα από τα πρώτα θύματα του πολέμου είναι συνήθως η… αλήθεια, κάτι που βλέπουμε και στην περίπτωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης. Στο Facebook και τα social media εμφανίστηκαν βίντεο και άλλο υλικό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εικόνες που είχαν δημιουργηθεί από το παιχνίδι Arma 3 το οποίο βρίσκεται στην πλατφόρμα Facebook Gaming, παρουσιάστηκαν ως υλικό από την κρίση στην Ουκρανία, το οποίο, μάλιστα, έκανε την εμφάνισή του σε δελτία ειδήσεων, παρόλο που επρόκειτο για το gameplay από το παιχνίδι.

Το υλικό αυτό μοιράστηκε και από άλλες ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Telegram, με πολλές χιλιάδες θεατών να τις παρακολουθούν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι προέρχονται από παιχνίδι και όχι από πραγματικά πλάνα.

Τα βίντεο του Facebook, τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 110.000 ταυτόχρονοι θεατές και κοινοποιήθηκαν περισσότερες από 25.000 φορές, αποσύρθηκαν αφού το Bloomberg News προσέγγισε τον ιδιοκτήτη της Meta Platforms του Facebook για σχολιασμό.

Το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν διασπείρει στοιχεία παραπληροφόρησης σε αρκετές διαφορετίκες πλευρές, ενώ δεν έχουν εφαρμόσει σε ικανοποιητικό βαθμό μεθόδους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Αλήθεια αυτό που γίνεται με τα social ειναι να ξερνάς ..
Μιλάμε η αμάθεια σε συνδυασμό του «ποστάρω ότι βρω μπροστά μου αφιλτράριστα» επειδή το λέει η μάζα είναι τουλάχιστον εμμετικά .

Έχουν άποψη για την Ουκρανία η γκομενα από την Αραχοβα και ο Μητσος για το τι γίνεται εκεί ΤΩΡΑ -τα προηγούμενα χρόνια δεν τους ένοιαζε δεν ήταν και μόδα να ποστάρεις με #Ουκρανια- χωρίς καν να ξέρουν οι περισσότεροι γιατί γίνεται όλο αυτό και ποιος ευθύνεται πραγματικά γιαυτο όπως πάντα και όπως γίνεται και με τη μέση Ανατολή από την άλλη άκρη του κόσμου ..

Solon

Εάν η γκόμενα από την Αράχοβα είναι κουκλί δικαιούται να έχει όποια άποψη θέλει. Άσχετα αν έχει IQ ραδικιού!

Δημητρης

Το λεγόμενο τίμημα της κα@λας. Προτεινω τροποποίηση του άρθρου 11 της ΕΕ από “Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης.” σε “Κάθε κουκλί έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης.”

Dimitris L.A

Επίσης πολλά fake videos, είδα σε ένα κανάλι κάτι άρματα έριχναν ρουκέτες και έλεγαν τώρα βομβαρδίζουν το Κίεβο, και οι λείψεις ήταν από άσκηση στη Ρωσία πριν 3 χρόνια. Επίσης είχα πολλη περιέργεια και έβαλα στο Google cctv live camera Ουκρανία και δεν έχει του σε όσες κάμερες κι αν είδα. Ο κόσμος κάνει βόλτες στις πλατείες και λοιπά.Δεν αντιλέγω πως υπάρχει κρίση εκεί και ότι ίσως βομβαρδίζουν κάποιους στόχους όπως στρατιωτικές βάσεις. Αλλά η τρομοκρατία των Media καλά κρατεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones featured

Ulefone Armor Pad 3 Pro: Tablet με μπαταρία 33.280 mAh που δε νιώθει τίποτα

Η Ulefone θα αποκαλύψει ένα νέο ανθεκτικό tablet με το όνομα Armor Pad 3 Pro το οποίο θα έρχεται με εκπληκτική μπαταρία 33.280 mAh.