Facebook: Ετοιμάζει τον δικό της ψηφιακό βοηθό, ο οποίος προορίζεται για τα Oculus και Portal προϊόντα

Facebook Assistant, Facebook: Ετοιμάζει τον δικό της ψηφιακό βοηθό, ο οποίος προορίζεται για τα Oculus και Portal προϊόντα

Το Facebook τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε τα δικά του smart speaker με το όνομα, Facebook Portal και Facebook Portal+. Ωστόσο, οι συσκευές δεν ήρθαν με κάποιο ψηφιακό βοηθό που ανέπτυξε η ίδια η εταιρεία, αντιθέτως χρησιμοποιούσαν την Amazon Alexa.

Σύμφωνα με αναφορά του CNBC, την οποία την επιβεβαίωσαν δύο πρώην υπάλληλοι του Facebook και νυν υπάλληλοι της Google, η εταιρεία εργάζεται στη δημιουργία του δικού του ψηφιακού βοηθού.

Οι υπάλληλοι τη Google είπαν ότι ο ψηφιακός βοηθός προορίζεται το Oculus VR του Facebook και την έξυπνη οθόνη Portal. Επιπλέον, ανέφεραν ότι το Facebook έχει έρθει σε επαφή με διάφορους πωλητές στην αγορά των έξυπνων ηχείων και πως το project καθοδηγείται από τον Ira Snyder, επικεφαλή του τμήματος AR / VR της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Verge, ο Ira Snyder αναφέρει στο προφίλ του στο LinkedIn πως είναι και επικεφαλής του Facebook Assistant.

Το Facebook έχει ήδη κάποια εμπειρία στους ψηφιακούς βοηθούς, αφού είχε δημιουργήσει έναν το 2015 με το όνομα “M”. Επρόκειτο για έναν text-based ψηφιακό βοηθό ο οποίος είχε σκοπό να βελτιώσει τις συνομιλίες του Messenger, όπως και τις προτάσεις για φαγητό και διασκέδαση. Ο έξυπνος βοηθός, M “πέθανε” πέρυσι τον Ιανουάριο, αφού δεν κέρδισε το ενδιαφέρον των χρηστών, ούτε ήταν ιδιαίτερα έξυπνος.

Εν μέσω όλων αυτών, το Facebook σχολίασε επίσημα το γεγονός μέσω της Reuters. Συγκεκριμένα, η εταιρεία είπε ότι ο ψηφιακός βοηθός θα συνεργάζεται με την οικογένεια των AR / VR προϊόντων της, τη σειρά Portal, τα προϊόντα Oculus, καθώς και με κάθε μελλοντικό προϊόν της εταιρείας.

Οι κύριοι ανταγωνιστές του Facebook Assistant θα είναι η Amazon Alexa και ο Google Assistant, οι οποίοι κατέχουν το 97% της αγοράς.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.