Facebook: Ετοιμάζει τον δικό της ψηφιακό βοηθό, ο οποίος προορίζεται για τα Oculus και Portal προϊόντα

Facebook Assistant, Facebook: Ετοιμάζει τον δικό της ψηφιακό βοηθό, ο οποίος προορίζεται για τα Oculus και Portal προϊόντα

Το Facebook τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε τα δικά του smart speaker με το όνομα, Facebook Portal και Facebook Portal+. Ωστόσο, οι συσκευές δεν ήρθαν με κάποιο ψηφιακό βοηθό που ανέπτυξε η ίδια η εταιρεία, αντιθέτως χρησιμοποιούσαν την Amazon Alexa.

Σύμφωνα με αναφορά του CNBC, την οποία την επιβεβαίωσαν δύο πρώην υπάλληλοι του Facebook και νυν υπάλληλοι της Google, η εταιρεία εργάζεται στη δημιουργία του δικού του ψηφιακού βοηθού.

Οι υπάλληλοι τη Google είπαν ότι ο ψηφιακός βοηθός προορίζεται το Oculus VR του Facebook και την έξυπνη οθόνη Portal. Επιπλέον, ανέφεραν ότι το Facebook έχει έρθει σε επαφή με διάφορους πωλητές στην αγορά των έξυπνων ηχείων και πως το project καθοδηγείται από τον Ira Snyder, επικεφαλή του τμήματος AR / VR της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Verge, ο Ira Snyder αναφέρει στο προφίλ του στο LinkedIn πως είναι και επικεφαλής του Facebook Assistant.

Το Facebook έχει ήδη κάποια εμπειρία στους ψηφιακούς βοηθούς, αφού είχε δημιουργήσει έναν το 2015 με το όνομα “M”. Επρόκειτο για έναν text-based ψηφιακό βοηθό ο οποίος είχε σκοπό να βελτιώσει τις συνομιλίες του Messenger, όπως και τις προτάσεις για φαγητό και διασκέδαση. Ο έξυπνος βοηθός, M “πέθανε” πέρυσι τον Ιανουάριο, αφού δεν κέρδισε το ενδιαφέρον των χρηστών, ούτε ήταν ιδιαίτερα έξυπνος.

Εν μέσω όλων αυτών, το Facebook σχολίασε επίσημα το γεγονός μέσω της Reuters. Συγκεκριμένα, η εταιρεία είπε ότι ο ψηφιακός βοηθός θα συνεργάζεται με την οικογένεια των AR / VR προϊόντων της, τη σειρά Portal, τα προϊόντα Oculus, καθώς και με κάθε μελλοντικό προϊόν της εταιρείας.

Οι κύριοι ανταγωνιστές του Facebook Assistant θα είναι η Amazon Alexa και ο Google Assistant, οι οποίοι κατέχουν το 97% της αγοράς.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Νέα εργαλεία για την προστασία των εφήβων και του απορρήτου τους

Μεγάλες πιέσεις από ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις δέχεται η Meta εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή δεν προστατεύει τους εφήβους σε Facebook και Instagram.

Internet Facebook Meta Social Media

Το Facebook αφαιρεί πληροφορίες από το προφίλ των χρηστών

Το Facebook αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αφαιρέσει από το προφίλ των χρηστών τις διευθύνσεις, τη θρησκεία, τις πολιτικές απόψεις και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Internet Facebook

Εργαζόμενοι του Facebook πληρώνονταν για να επαναφέρουν λογαρισμούς

Η Meta απέλυσε εργαζομένους της για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών — σε ορισμένες περιπτώσεις με αντάλλαγμα πληρωμές χιλιάδων δολαρίων.

Business Facebook Meta

Οι απολύσεις της Meta επηρέασαν την τεχνολογική ομάδα

Η Meta Platforms είπε στους υπαλλήλους της ότι θα σταματήσει να αναπτύσσει έξυπνες οθόνες και ρολόγια και ότι σχεδόν οι μισές από τις 11.000 θέσεις εργασίας που κατάργησε αυτή την εβδομάδα, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση μείωσης του κόστους, ήταν ρόλοι τεχνολογίας.