Facebook: Εξηγήσεις για το Safety Check

Το εργαλείο του Safety Check του Facebook ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν επειδή το Facebook χρησιμοποίησε το εργαλείο αυτό με την συγκεκριμένη αφορμή και όχι σε άλλες περιπτώσεις κινδύνων σε άλλα μέρη του κόσμου. Τώρα, το Facebook δίνει τις εξηγήσεις του γιατί έγινε αυτό. 

Το Facebook απάντησε σε όσους το κατηγορούν με ένα επίσημο post στο blog του, τονίζοντας ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται το Safety Check για έναν λόγο πέρα από μία φυσική καταστροφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαλείο του Safety Check του Facebook έχει σχεδιαστεί εξαρχής για φυσικές καταστροφές και τον εντοπισμό ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή ενδιαφέροντος.

Το Facebook ζητά επιείκεια από τους επικριτές του, καθώς αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το εργαλείο στην Γαλλία, ενώ τώρα που έχει γίνει η αρχή, σημειώνει ότι θα μπορεί να το ενεργοποιεί και σε μελλοντικές τέτοιες περιπτώσεις (ελπίζουμε φυσικά, να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο στο μέλλον), χωρίς διακρίσεις και άλλες προτιμήσεις. Ο σκοπός του Facebook είναι να γίνει το Safety Check ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους το έχουν ανάγκη σε δύσκολες καταστάσεις.

Facebook: Εξηγήσεις για το Safety Check, Facebook: Εξηγήσεις για το Safety Check

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

Στη Συρία θα ενεργοποιηθεί; στη Βυρητό αντιπροχθές;;; ή όλοι οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι;;;;

Νίκος

Βενιαμίν Φραγκλίνος: «Όποιος προτάσσει την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν αξίζει τίποτε από τα δύο».

Χρηστος

Βασικα τωρα η Γαλλια ειναι το πιο ιδανικο και ασφαλεστερο μερος για να μεινει κανεις επειδη δεν θα ξαναγινει κατι τετοιο…επομενως οι επομενες χωρες που θα χτυπηθουν απο κατι ιδιο με της Γαλλιας ειναι οι αμεσως μαγλυτερες δυναμεις οπως η Ρωσια και η Γερμανια…Αλλα θα αργησει να γινει διοτι ειναι ο νομος της τρομομρατιας.

Νικόλαος

Καλά κάνανε και το ενεργοποιήσανε τώρα με την γαλλία της οποίας η πολίτες είναι μόνη που μας στηρίζουν σε όλοι την ευρώπη…!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.