Το Facebook ενημερώνει για τις ψευδείς ειδήσεις σε Βρετανικές εφημερίδες

Facebook fake news βρετανικές εφημερίδες, Το Facebook ενημερώνει για τις ψευδείς ειδήσεις σε Βρετανικές εφημερίδες

Μέχρι και στις εφημερίδες αποφάσισε να «καταφύγει» το Facebook προκειμένου να ενημερώσει τους χρήστες πώς να εντοπίζουν ψευδείς ειδήσεις. Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να τοποθετήσει ολοσέλιδες διαφημίσεις σε πλήθος Βρετανικών εφημερίδων (όπως οι Daily Telegraph, The Guardian, και The Times).

Το Facebook προτρέπει τους αναγνώστες να είναι σκεπτικοί με τους τίτλους των ειδήσεων που διαβάζουν ιδιαίτερα όταν βλέπουν φράσεις του τύπου: «Σοκαριστικό», «Απίστευτο» καθώς και να προσπαθούν να διπλοτσεκάρουν τις ειδήσεις και από πού προέρχονται.

Παρόμοιες διαφημίσεις «έτρεξε» το Facebook και στη Γαλλία τον περασμένο μήνα, ενόψει των γαλλικών εκλογών. Δεδομένου ότι πολλές ψευδείς ειδήσεις σταδιακά βρίσκουν τον δρόμο τους προς το Facebook, το κοινωνικό δίκτυο έχει κατακριθεί για αυτό και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι οι ψευδείς ειδήσεις που διακινούνται στο Facebook έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πολιτική.

Ο Simon Milner, Επικεφαλής Πολιτικής του Facebook στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times: «Οι άνθρωποι θέλουν αν δουν ακριβή πληροφόρηση στο Facebook όπως κι εμείς. Για τον λόγο αυτό, κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ψευδών ειδήσεων».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Να ενημέρωση ο ψεύτης ότι ο ψεύτης είπε ψέματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.