Facebook: Απαγορεύει την χρήση δεδομένων για παρακολούθηση χρηστών

Το Facebook προχώρησε σήμερα σε μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική του, την οποία ανακοίνωσε και επίσημα. Οι αλλαγή αυτή απαγορεύει στους developers να χρησιμοποιούν τα δεδομένα της εταιρείας για σκοπούς παρακολούθησης. Πλέον αναφέρεται ξεκάθαρα, δίνοντας στους developers λιγοστά περιθώρια «παρερμηνείας». Η ίδια αλλαγή εφαρμόζεται πλέον και στο Instagram.

Το Facebook προέβη στην κίνηση αυτή ύστερα από αρκετά περιστατικά με third-party developers που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα της. Άλλωστε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο έγινε γνωστό ότι υπηρεσίες ασφαλείας χρησιμοποίησαν το εργαλείο Geofeedia για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα του Facebook, Twitter και Instagram με στόχο την παρακολούθηση χρηστών. Και οι τρεις εταιρείες, μετά το περιστατικό ανέφεραν ότι τερμάτισαν την πρόσβαση της Geofeedia στα δεδομένα τους.

Το Facebook συνεργάστηκε για την αναθεώρηση της πολιτικής του με οργανώσεις όπως το ACLU και Color of Change. «Επαινούμε το Facebook και το Instagram για αυτό το βήμα και καλούμε όλες τις εταιρείες που ισχυρίζονται ότι εκτιμούν την διαφορετικότητα και την δικαιοσύνη να σηκωθούν και να κάνουν ότι χρειάζεται για να περιορίσουν την παρακολούθηση των social media», ανέφερε ο Brandi Collins, διευθυντής του Color of Change.

Facebook Developers, Facebook: Απαγορεύει την χρήση δεδομένων για παρακολούθηση χρηστών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

Ενώ το FB μπορεί να χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά μια χαρά.

Techskepticon

Μάλλον κρίνει το μονοπώλιο στη χρήση δεδομένων είναι πιο κερδοφόρο. Αν υποθέσουμε πως τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν δημόσιο-μη ελεγχόμενο αγαθό καλύτερα να υπάρχει ανταγωνισμός, κεντρική βάση δεδομένων και κανόνας που διέπει τη χρήση τους και δίνει ή διακόπτει την πρόσβαση, παρά αυτό που γίνεται τώρα με την εκάστοτε εταιρεία να εντάσει το πακέτο δεδομένων στη φράση “για καλύτερη παροχή υπηρεσιών της” χωρίς καμία μα καμία δέσμευση ή διευκρίνηση

Thodoris

Πολύ αργά να ρίξει στάχτη στα μάτια των χρηστών . Όσο και αν δε μπορούμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το φβ, άλλο τόσο ξέρουμε πόση παρακολούθηση τρώμε κάθε μέρα για διάφορους λόγους. Όσοι λένε ότι για ποιο λόγο να επιλέξουν εμένα η εσένα τους θεωρώ άσχετους περί του θέματος

Αλέξανδρος

Ναι… Το “καλό” Facebook μιλάει για απαγόρευση παρακολούθησεις χρηστών που δεν εχει αφήσει άνθρωπο για άνθρωπο χωρίς να τον παρακολουθήσει. Όσους εχουν και δεν έχουν προφίλ ακόμα και όσους τα σβήνουν. Έχουν πολυ πλάκα οι τύποι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.