Facebook και Instagram θα περιορίσουν τις διαφημίσεις που στοχεύουν εφήβους με βάση το φύλο

facebook instagram, Facebook και Instagram θα περιορίσουν τις διαφημίσεις που στοχεύουν εφήβους με βάση το φύλο

Η Meta λαμβάνει περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό των δυνητικά επιβλαβών διαφημιστικών καμπανιών θέτοντας περισσότερους περιορισμούς στους διαφημιζόμενους που στοχεύουν εφήβους. Από τον Φεβρουάριο και μετά, το Facebook και το Instagram δεν θα επιτρέπουν πλέον στους διαφημιστές να δείχνουν διαφημίσεις σε εφήβους με βάση το φύλο, μόνο με βάση την ηλικία και την τοποθεσία.

Τον Μάρτιο, η Meta θα επεκτείνει τις προτιμήσεις διαφημίσεων στις δύο πλατφόρμες για να μπορούν οι έφηβοι να βλέπουν λιγότερες προσφορές πωλήσεων για ένα συγκεκριμένο θέμα. Μέχρι τώρα μπορούσαν να αποκρύψουν τις διαφημίσεις από συγκεκριμένους διαφημιστές, αλλά αυτό τους δίνει την επιλογή να ξεσκαρτάρουν ολόκληρες κατηγορίες όπως παπούτσια ή ταινίες θρίλερ.

Θυμίζουμε ότι το 2021, το Facebook και το Instagram απαγόρευσαν στους διαφημιστές να χρησιμοποιούν τα ενδιαφέροντα των εφήβων για τη στόχευση διαφημίσεων. Το Instagram έκανε επίσης ιδιωτικούς λογαριασμούς από προεπιλογή για εφήβους κάτω των 16 ετών, ενώ φέτος περιόρισε και το ευαίσθητο περιεχόμενο για όλους τους νέους έφηβους χρήστες. Έχει επίσης περιοριστεί η δυνατότητα των «ύποπτων» ενηλίκων να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους και στις δύο πλατφόρμες.

Αυτό γίνεται τη στιγμή που οι γενικοί εισαγγελείς 10 πολιτειών στις ΗΠΑ ερευνούν τις επιπτώσεις του Instagram στους εφήβους, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόσφατα στη Meta πρόστιμο 402 εκατομμυρίων δολαρίων για λάθος χειρισμό των ρυθμίσεων απορρήτου για νεότερους χρήστες. Οι κυβερνήσεις εκτιμούν ότι η Meta μπορεί να εκμεταλλεύεται τις συνήθειες χρήσης των εφήβων ή να τους εκθέτει σε απειλές, συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
StellaK

Ενδιαφέρον άρθρο. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για κοινωνικά δίκτυα ασφαλή προς τα άτομα κάτω των 18 και ελπίζω να σταματήσουν κάποια στιγμή να είναι αρένα για αδηφάγους θεατές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.