Facebook: Κλείδωμα των λογαριασμών που δεν ενεργοποίησαν το Facebook Protect

Facebook, Facebook: Κλείδωμα των λογαριασμών που δεν ενεργοποίησαν το Facebook Protect

Facebook, Facebook: Κλείδωμα των λογαριασμών που δεν ενεργοποίησαν το Facebook Protect

Στις αρχές του μήνα, πολλοί ήταν οι χρήστες του Facebook που έλαβαν ένα e-mail με τίτλο “Ο λογαριασμός σας απαιτεί προηγμένη ασφάλεια από το Facebook Protect“, το οποίο έμοιαζε με spam. Οι χρήστες καλούνταν να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα -πατώντας ένα σύνδεσμο στο email- μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ειδάλλως θα αποκλείονταν από τον λογαριασμό τους.

Το Facebook Protect, σύμφωνα με το Facebook, είναι ένα «πρόγραμμα ασφαλείας για ομάδες ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να στοχοποιηθούν από κακόβουλους χάκερ, όπως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι». Στόχος του να διασφαλίσει ότι αυτοί οι λογαριασμοί παρακολουθούνται για απειλές hacking και ότι προστατεύονται από έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

Καθώς, όμως, το email που έστειλε το Facebook από τη διεύθυνση security@facebookmail.com έμοιαζε με spam, πολλοί χρήστες το αγνόησαν.

Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν ήταν spam.

Η πρώτη διορία ήταν η 17η Μαρτίου, με αποτέλεσμα πολλοί να δουν τους λογαριασμούς τους κλειδωμένους και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη διαδικασία που απαιτείται για την επιστροφή τους στην πλατφόρμα.

Όσοι δεν ενεργοποίησαν εντός διορίας το Facebook  Protect έλαβαν ένα μήνυμα που εξηγεί γιατί δεν μπορούν να μπουν στους λογαριασμούς τους και τους δίνει βοήθεια να το ενεργοποιήσουν. Ωστόσο, δε φαίνεται να λειτουργεί πάντα

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν διάφορες καταγγελίες στο Twitter και σε άλλους χώρους κοινωνικής δικτύωσης ότι οι άνθρωποι έχουν αποκλειστεί από τους λογαριασμούς τους ακόμα κι αν διαθέτουν τις κατάλληλες διασφαλίσεις και μερικοί λένε ότι το 2FA που βασίζεται σε κείμενο δε λειτουργεί.

Άλλοι παραπονέθηκαν ότι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ενεργοποίησης ακόμη και πριν από τη λήξη της προθεσμίας και αποκλείστηκαν από τους λογαριασμούς τους

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.