Facebook: Μπαίνει στο ηλεκτρονικό εμπόριο με το Marketplace

Το Facebook από ότι φαίνεται θέλει να αναμειχθεί με το ηλεκτρονικό εμπόριο στα σοβαρά, λανσάροντας ένα νέο feature με την ονομασία Marketplace. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Marketplace είναι η φυσική εξέλιξη μιας συμπεριφοράς των χρηστών που υπάρχει ήδη στο Facebook.

Ο project manager, Bowen Pan, σχολίασε ότι περίπου 450 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη το Facebook κάθε μήνα για να πουλήσουν και να αγοράσουν αγαθά, κυρίως μέσω των group. Τώρα με το Marketplace θα δώσει στους χρήστες μια πιο επίσημη και εύκολη διαδικασία για να διεξάγουν τις συναλλαγές τους.

Τις επόμενες ημέρες, αρχικά για χρήστες στις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία που είναι άνω των 18 ετών, θα δουν έναν νέο εικονίδιο στα μενού του Facebook app. Όταν το επιλέξεις αυτό θα βλέπεις μια επιλογή αντικειμένων τα οποία είναι προς πώληση στην περιοχή σου. Θα έχει επιπλέον την επιλογή «search» σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο και την επιλογή «filter» ανάλογα με την περιοχή, την κατηγορία και την τιμή. Αν κάποιο αντικείμενο σε ικανοποιεί θα μπορείς να δεις το όνομα και πληροφορίες του προϊόντος, μια φωτογραφία προφίλ του ατόμου που το πουλάει και προσεγγιστικές πληροφορίες για το που μένει.

Παρόλο που το Facebook επιτρέπει την αποστολή πληρωμών μεταξύ των χρηστών, η εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά ότι εκτελεί χρέη πωλητή ή ιστοσελίδας δημοπρασιών. Αναφέρει ότι «Ο αγοραστής και ο πωλητής μπορούν να κανονίσουν τις λεπτομέρειες μεταξύ τους. Το Facebook δεν θα διευκολύνει με κάποιο τρόπο την πληρωμή και την παράδοση των αγαθών μέσω του Marketplace». Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα χρεώνει τους χρήστες για την δημιουργία της αγγελίας, δίνοντας ένα μεγάλο προβάδισμα απέναντι στο eBay και αντίστοιχα site.

Παρόλο που προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο παντού, το Marketplace θα εξαπλωθεί αρκετά γρήγορα και σε άλλες αγορές μέσω των iOS και Android apps. Η υπηρεσία στο μέλλον θα γίνει διαθέσιμη και σε υπολογιστές.

Facebook Marketplace e-commerce, Facebook: Μπαίνει στο ηλεκτρονικό εμπόριο με το Marketplace

Facebook Marketplace e-commerce, Facebook: Μπαίνει στο ηλεκτρονικό εμπόριο με το Marketplace

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.