Facebook live: Live Streaming στον τοίχο σου

Το Facebook δεν σταματάει να προσθέτει νέες δυνατότητες και να μας εκπλήσσει πάντα μετά από προσεκτική έρευνα και μεγάλη δοκιμαστική περίοδο. Αυτή την φορά η νέα δυνατότητα έχει την ονομασία Facebook live και υπόσχεται live streaming περιεχόμενο απευθείας στον τοίχο μας από επιχειρήσεις και χρήστες.

Κυκλοφόρησε πρώτα που αλλού στην Αμερική και μόνο για διάσημα πρόσωπα με επαληθευμένο προφίλ.

Ο αριθμός σελίδων και προφίλ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη δυνατότητα αυξάνεται καθημερινά. Η δυνατότητα αυτή είναι ακόμα ένα δυνατό εργαλείο marketing που δίνει την δυνατότητα σε επιχειρήσεις και χρήστες να χτίσουν και να βελτιώσουν περισσότερο την σχέση με τους fans και τους πελάτες τους.

Με απλά λόγια, μέσω του Facebook live ο χρήστης ή η επιχείρηση έχει την δυνατότητα μέσω κινητού τηλεφώνου και tablet να ξεκινήσει την μετάδοση live streaming περιεχομένου απευθείας στον τοίχο σου.

Το ωραίο της όλης υπόθεσης είναι ότι μεταδίδεται live στον τοίχο σου και έτσι μπορείς να το παρακολουθείς να κάνεις like και να αφήνεις τα σχόλια σου. Επίσης ο χρήστης ή η επιχείρηση μπορεί να δει τα σχόλια και να απαντήσει άμεσα σε αυτά.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς όπως παρουσίαση νέων προϊόντων, παρουσίαση εκδηλώσεων, συναυλίες, οδηγό αγοράς και χρήσης κάποιας υπηρεσίας ή ακόμα και για την διοργάνωση live διαγωνισμών.

Το live streaming από μόνο του είναι ενδιαφέρον αλλά και ένα πολύ ισχυρό εργαλείο marketing μιας και βοηθά στην αύξηση του κοινού αλλά και την δημιουργία μίας πιο προσωπικής σχέσης με αυτό.

Αν έχεις επαληθευμένο από το facebook προφίλ στην κατηγορία public figure μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και εσύ από σήμερα και στην Ελλάδα. Επίσης θα πρέπει να κατεβάσεις στο κινητό τηλέφωνο σου την εφαρμογή Facebook mentions η οποία σου επιτρέπει να μεταδίδεις live περιεχόμενο.

Η εποχή που θα βλέπεις live παρουσιάσεις κινητών τηλεφώνων και εκδηλώσεων από το techblog έφτασε!

facebook live, Facebook live: Live Streaming στον τοίχο σου

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.