Facebook: Tο μακάβριο λάθος με τους “νεκρούς” χρήστες

Λόγω ενός τεχνικού σφάλματος, το Facebook προκάλεσε αναστάτωση εχθές στους χρήστες του, τα προφίλ των οποίων έδειχναν ότι είναι νεκροί. Στην αρχική τους σελίδα εμφανίστηκε ένα σχετικό banner για συλληπτήρια.

Το μήνυμα που εμφανίστηκε σε χιλιάδες λογαριασμούς ήταν: “Ελπίζουμε οι άνθρωποι που αγαπούν τον Μαρκ να βρουν παρηγοριά σε όσα μοιράζονται οι άλλοι για να τον θυμούνται και να γιορτάζουν τη ζωή του». Αυτό εμφανίστηκε στον λογαριασμό του Mark Zuckerberg, του ιδρυτή του Facebook.

Οι χρήστες άρχισαν να κάνουν πλάκα με διάφορα μηνύματα στο Twitter, ενώ το Facebook μετά από αρκετές ώρες αποκατέστησε το πρόβλημα και ζήτησε συγγνώμη. “Για σύντομο διάστημα, ένα μήνυμα που προορίζεται για προφίλ ατόμων που έχουν φύγει από τη ζωή, εμφανίστηκε κατά λάθος σε άλλους λογαριασμούς. Ήταν ένα φρικτό λάθος που πλέον διορθώσαμε. Λυπούμαστε πολύ γι αυτό που συνέβη και δουλέψαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν για να διορθωθεί”.

Από τον Φεβρουάριο του 2015 το Facebook έφερε μια νέα επιλογή για το ποιος κληρονομεί το προφίλ σου όταν πεθάνεις. Έχεις την επιλογή είτε να διαγραφεί είτε να μετατραπεί σε σελίδα που θα μπαίνουν οι φίλοι σου να γράφουν μηνύματα και να ανεβάζουν φωτογραφίες στη μνήμη σου.

facebook dead users, Facebook: Tο μακάβριο λάθος με τους “νεκρούς” χρήστες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

το είδα το μήνυμα το έχει βγάλει σχεδον σε όλους τους φίλους μου…. το βλέπω και σκεφτομε μπας και έπεσε μετεωρίτης και δεν το πήρα χαμπάρι………

Μανώλης

Εγώ είμαι ακόμα ζωντανός; για κάτσε να τσεκάρω στο Facebook! :p

kostas

Εμενα δεν με πεθαναν ακομα ευτυχώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.