Facebook: Νέα “Subscription Links” και 100% κέρδος για τους δημιουργούς περιεχομένου

, Facebook: Νέα “Subscription Links” και 100% κέρδος για τους δημιουργούς περιεχομένου

Ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg ανακοίνωσε σήμερα αλλαγές στο εργαλείο “Συνδρομές” του Facebook. Το Facebook θα τεστάρει την πολιτική του App Store της Apple, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για τους δημιουργούς περιεχομένου. Με τις “Συνδρομές”, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να επιτρέψουν στους θαυμαστές τους να εγγραφούν για να τους πληρώνουν μία μηνιαία συνδρομή, παρόμοια με το Patreon. Το Facebook εφαρμόζει έναν προωθητικό σύνδεσμο στην εφαρμογή Facebook για iOS, που θα επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να εγγραφούν στους δημιουργούς περιεχομένου χωρίς να χρησιμοποιούν το σύστημα αγορών εντός της εφαρμογής της Apple.

Ο Zuckerberg είπε ότι το Facebook θέλει να “ξεκλειδώσει ευκαιρίες για τους δημιουργούς να βγάλουν περισσότερα χρήματα” καθώς δημιουργεί για το metaverse και “τα τέλη 30% που λαμβάνει η Apple στις συναλλαγές καθιστούν πιο δύσκολο να το κάνει αυτό.”

Το Facebook σχεδιάζει να προσφέρει τον προωθητικό σύνδεσμο μαζί με επιλογές αγοράς εντός εφαρμογής για συνδρομές. Όταν οι άνθρωποι γράφονται σε δημιουργούς χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο facebook οι δημιουργοί μπορούν να κρατήσουν όλα τα χρήματα που κερδίζουν χωρίς να έχουν περικοπή 30% από την Apple. Μία ανάρτηση σε blog εξηγεί τη δυνατότητα:

Νωρίτερα φέτος, ως μερος της δέσμευσής μας να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς, μοιραστήκαμε ότι το Facebook δεν θα εισπράττει τέλη από τους δημιουργούς για τις αγορές συνδρόμων έως το 2023 το νωρίτερο. Ωστόσο για αγορές μέσα στην εφαρμογή του Facebook από κινητές συσκευές, οι δημιουργοί θα πληρώνουν 15-30% τον κερδών σε εταιρείες όπως η Apple. Για επαναλαμβανόμενες πληρωμές, όπως συνδρομές, αυτό αθροίζεται γρήγορα , καθώς το τέλος καταλαβάλλεται κάθε μήνα.

Από σήμερα προσφέρουμε στους δημιουργούς τη δυνατότητα να κατευθύνουν τους χρήστες σε έναν ιστότοπο για να ολοκληρώσουν την αγορά των “Συνδρόμων” τους χρησιμοποιώντας το Facebook Pay. Όταν οι χρήστες αγοράζουν από αυτόν τον ιστότοπο, οι δημιουργοί μπορούν να κρατήσουν το 100% των κερδών τους, εξαιρουμένων των φόρων. Οι δημιουργοί μπορούν να βρουν τον εξατομικευμένο σύνδεσμο στο Creator Studio, τον οποίο μπορούν να μοιραστούν με το κοινό τους με πολλούς τρόπους όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματος.

Δεν είναι σαφές εάν η νέα εναλλακτική λύση πληρωμής “Συνδρόμων” του Facebook είναι πλήρως σύμφωνη με τους κανονισμούς του App Store της Apple. Ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε στο The Verge, ότι το Facebook υποστηρίζει πως η προσέγγιση του “πάντα επιτρεπόταν στο iOS.”

Η Apple δεν επιτρέπει στις εφαρμογές να προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές πληρωμής για ψηφιακά αγαθά αυτήν την στιγμή. Το Facebook όμως παρακάμπτει αυτόν τον κανόνα επειδή οι δημιουργοί ζητούν από τους ανθρώπους να πληρώνουν μέσω του ιστού, οχι του Facebook, επομένως είναι κάτι σαν γκρίζα περιοχή.

Το Facebook λανσάρει επίσης ένα πρόγραμμα μπόνους για να πληρώνει τους δημιουργούς για κάθε νέο συνδρομητή που προστίθεται μέσω του συνδέσμου ιστού, για να ενθαρρύνει τους δημιουργούς να εγγραφούν. Περιέχει επίσης εργαλεία που θα τους δείχνουν πόσα από τα κέρδη τους προορίζονται για προμήθειες από την Apple και την Google.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Άκουσε κανένας κάποια καινοτομία του ζούκ την τελευταία 15ετία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.