Facebook: Η νέα ειδοποίηση που δεν θα θέλατε να λάβετε

Το Facebook ανακοίνωσε έναν νέο τύπο ειδοποίησης τον οποίο δεν θα θέλατε να λάβετε. Το νέο notification θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν υποπτευθεί ότι ο λογαριασμός τους έχει γίνει στόχος χάκερς που δουλεύουν για κυβερνήσεις. O Alex Stamos, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας, εξηγεί ότι η ειδοποίηση θα έρχεται όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι γίνονται προσπάθειες παραβίασης του λογαριασμού.

Ο ίδιος εξηγεί ότι αποφάσισαν να δείχνουν στους χρήστες τη συγκεκριμένη ειδοποίηση, διότι “οι επιθέσεις που στηρίζονται από κυβερνήσεις είναι πολύ πιο εξελιγμένες και επικίνδυνες από άλλες” και τους προτρέπουν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για να ασφαλίσουν όλους τους online λογαριασμούς τους.

Το Facebook διευκρινίζει ότι όταν ο χρήστης λάβει την παρακάτω ειδοποίηση, αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο το Facebook έχει παραβιαστεί, αλλά είναι περισσότερο μια ένδειξη ότι το κινητό του ή ο υπολογιστής του χρησιμοποιείται για να αποκτήσει κάποιος τρίτος πρόσβαση στους λογαριασμούς.

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι έχει τον τρόπο να αντιλαμβάνεται πότε μια επίθεση προέρχεται από κυβερνήσεις και πότε πρόκειται για μικρότερη, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει περισσότερα.

Η συγκεκριμένη ειδοποίηση θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις παραβίασης ή αποδείξεις. Επομένως, αν τη λάβετε καλό θα ήταν να μην την αγνοήσετε. Το Facebook προτείνει την ανακατασκευή ή αντικατάσταση οποιουδήποτε συστήματος έχει μολυνθεί και την ενεργοποίηση των login approvals.

Facebook: Η νέα ειδοποίηση που δεν θα θέλατε να λάβετε, Facebook: Η νέα ειδοποίηση που δεν θα θέλατε να λάβετε

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Developer

Πάρα πολύ καλή κίνηση

Dimitris

πολύ καλή κίνηση για να έχεις ακόμα μεγαλύτερη ψευδεσθηση ότι δεν σε παρακολουθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.