Facebook: Ο Zuckerberg είπε ότι η διάλυση του κολοσσού των social media δεν θα βοηθήσει κανέναν

Facebook, Facebook: Ο Zuckerberg είπε ότι η διάλυση του κολοσσού των social media δεν θα βοηθήσει κανέναν

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο συνιδρυτής του Facebook, Chris Hughes, δημοσίευσε ένα άρθρο στην New York Times, στο οποίο περιγράφει τον λόγο που θεωρεί ότι το Facebook πρέπει να κλείσει. Σήμερα, ο Mark Zuckerberg απάντησε σε αυτό το άρθρο και όπως ήταν αναμενόμενο δεν είναι ο μεγαλύτερος οπαδός αυτής της ιδέας.

Στο άρθρο που έγραψε ο Chris Hughes αναφέρει ότι το Facebook και ο Zuckerberg έχουν αποκτήσει “πρωτοφανή και αμερικανική δύναμη”. Ο ίδιος συνεχίζει προτίνοντας μία ιδέα για τη λύση του προβλήματος η οποία περιλαμβάνει τη διάλυση του Facebook και την καθιέρωση ισχυρής κυβερνητικής εποπτείας.

Σύμφωνα με το CNBC, κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον Γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα France 2, ο Zuckerberg απάντησε στα σχόλια του Hughes. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook δήλωσε ότι “αυτό που προτείνει ο Hughes δεν πρόκειται να βοηθήσει σε τίποτα”.

Ο Zuckerberg συνέχισε λέγοντας ότι το τεράστιο μέγεθος του Facebook και η δύναμη που έχει αποκτήσει είναι θετικό για τους χρήστες, ιδιαίτερα αν “ενδιαφέρονται για τη δημοκρατία και τις εκλογές”. Συγκεκριμένα τόνισε ότι το Facebook ξοδεύει “δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως” στη δημιουργία εργαλείων για την καταπολέμηση των παρεμβολών στις εκλογές.

Παρά τους ισχυρισμούς του Zuckerberg, το Facebook αντιμετωπίζει αυξημένο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Το κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για το σκάνδαλο των δεδομένων Cambridge Analytica.

Το Facebook αναμένεται να λάβει πρόστιμο μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εξαιτίας της συμφωνίας που προτάθηκε, από εδώ και στο εξής, ο Zuckerberg θα μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα σφάλματα ιδιωτικού απορρήτου του Facebook.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.