Facebook: Βανδαλισμοί στα κεντρικά γραφεία στο Αμβούργο

Στόχος βανδαλισμών έγιναν την Κυριακή τα γραφεία του Facebook στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου μια ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σπάζοντας τζάμια, πετώντας μπογιές και γράφοντας στον τοίχο της εισόδου “Facebook dislike”. Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία ήταν μια μάδα 10-15 ατόμων που φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες.

Δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός υπαλλήλου από το συμβάν ενώ η αστυνομία ερευνά ακόμη τα αίτια της επίθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρωπαϊκό τμήμα του Facebook βρίσκεται στο μικροσκόπιο λόγω της αποτυχίας/αδυναμίας του να αφαιρέσει ρατσιστικά σχόλια που περιείχαν ρητορική μίσους κατά των προσφύγων. Η έρευνα ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα καθώς Γερμανοί πολιτικοί και celebrities εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την άνοδο των ρατσιστικών σχολίων σε Facebook και λοιπά social media, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη ροή των προσφύγων.

Ο Martin Ott, Διευθύνων σύμβουλος του Facebook για τη βόρεια, κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με έδρα το Αμβούργο, μπορεί να θεωρηθεί ως υπεύθυνος γα την μη αφαίρεση της ρητορικής μίσους από την δημοφιλέστατη πλατφόρμα. Εκπρόσωπος του Facebook είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι οι ισχυρισμοί είναι άνευ αξίας και ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση των γερμανικών νόμων από το Facebook ή τους υπαλλήλους του.

facebook hambourg vandalized, Facebook: Βανδαλισμοί στα κεντρικά γραφεία στο Αμβούργο

facebook hambourg vandalized, Facebook: Βανδαλισμοί στα κεντρικά γραφεία στο Αμβούργο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.