Facebook Psychology, Αν μετράω τα likes έχω πρόβλημα γιατρέ μου; [infographic]

Εάν το Facebook σου ασκεί ισχυρή επιρροή και βλέπεις ότι δυσκολεύεσαι να του αντισταθείς, εάν νιώθεις ότι εσύ και το online προφίλ σου ορίζετε μία διχασμένη προσωπικότητα, εάν εμφανίζεις την τάση να δίνεις πιο εύκολα την προσοχή σου σε όσα συμβαίνουν στο Facebook και πιο δύσκολα σε όσα σε περιβάλλουν στον φυσικό κόσμο, τότε θα ήταν καλό να μελετήσεις το infographic που ακολουθεί.

Προέρχεται από το Best Masters in Psychology και μας παρουσιάζει το πώς τα social media και ειδικά το Facebook επηρεάζει τους εγκεφάλους μας και την ψυχολογία μας. Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία που βλέπουμε σε αυτό είναι ότι ακόμα και οι αρχάριοι χρήστες των social media μετά από 5 ώρες ενασχόλησης μαζί τους μέσα σε μία εβδομάδα, εμφάνιζαν ανακατανομή στα νευρωνικά τους δίκτυα. Γενικά, το Infographic μας δείχνει ότι η έντονη χρήση του Facebook επηρεάζει τόσο θετικά όσο και αρνητικά τον εγκέφαλο του ανθρώπου.

, Facebook Psychology, Αν μετράω τα likes έχω πρόβλημα γιατρέ μου; [infographic]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

αν περιμένει κάποιος τα likes ενός κοινωνικού δικτύου όπου οι περισσότεροι “φίλοι” του είναι ΤΕΛΕΙΩΣ άγνωστοι τότε ΝΑΙ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα επιβεβαίωσης…

Demis

likes? ποια likes? ποιος ήρθε….εγώ έχω fb για 3 λόγους να διατηρώ επαφή με φίλους που δεν είναι κοντά (στέλνουμε μηνύματα καμία φορά κλπ), μετά ανταλλάζω μηνύματα με φίλους που είναι κοντά κανονίζουμε να βγούμε η οτιδήποτε άλλο (καθώς είναι ένας εύκολος τρόπος επικοινωνίας διαθέσιμος από παντού και δωρεάν) και τρίτο… μερικές φορές σε κάποιο forum κλπ χρειαζεται να έχεις fb acc

Demis

btw: έχω 210 φίλους από τους οποίους 204 ξέρω προσωπικά από κινητό η από κοντά μιλαμε…. και 5 6 άτομα είναι οτινανε

takis1994

Παντως παρατηρω και εγω οτι και αν δεν ειμαι κολλημενος στο facebook (το επιβεβαιωνουν και οι φιλοι μου ) και γενικα το ελεγχω σε ικανοποιητικο βαθμο , οταν μπαινω και βλεπω το εικονιδιο της ειδοποιησης με εναν αριθμο απο πανω , κατι με πιανει και το χερι παει ασυναισθητα και το παταει…Εκεινη την στιγμη νομιζεις οτι εισαι εξαρτημενος πραγματι..

Alexandros

Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει πως να διαχηρίζεται σωστά το facebook.
Για εμένα το fb είναι καθάρα επικοινωνίας όπως είπε ο Demis πολύ σωστά.

Δυστηχώς είναι λάθος για τους νέους που δεν το χρησημοποιούν σωστά το Profile τους.
Επίσης, λάθος που έχουν Profile τα μικρά παιδιά. Το fb πρέπει να είναι ποιο αύστηρο στην ασφάλεια. Άποψη μου.
Τέλος μην ξεχνάμε την 15χρονη Αmanda από τον Καναδά που αυτοκτόνησε.
Πηγή:https://www.newsnow.gr/article/237416/15xroni-aftoktonise-epeidi-tin-koroidevan-sto-sxoleio.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.