Facebook: Ο Zuckerberg προβλέπει 5 δισ. χρήστες μέχρι το 2030

Το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου έγινε 12 χρονών και έχει καταφέρει να αναπτυχθεί με ταχύτατους ρυθμούς όλα αυτά τα χρόνια φτάνοντας στην κορυφή των social media. Το 2011 μετρούσε 750 εκατ. χρήστες και αυτή τη στιγμή ξεπέρασε το 1.5 δισεκατ.

Μιλάμε για τεράστιους αριθμούς μηνιαίων χρηστών, αλλά οι προσδοκίες του συνιδρυτή του Mark Zuckerberg, δεν σταματούν εδώ. Αντιθέτως μάλιστα, προβλέπει ότι μέχρι το 2030 οι χρήστες του Facebook θα φτάσουν τα 5 δισεκατομμύρια. Αν σκεφτούμε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός αυτή τη στιγμή είναι περίπου 7.3 δισ. άνθρωποι, ο Zuckerberg ανεβάζει πράγματι πολύ ψηλά τον πήχη για την επόμενη δεκαετία.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα νέα γραφεία του Facebook, o Zuckerberg τόνισε ότι θέλει “να ολοκληρώσει την σύνδεση όλων των ανθρώπων και αυτό γίνεται σε συνεργασία με κυβερνήσεις και διάφορες εταιρείες ανά τον κόσμο”. Μέχρι το 2030 τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ανέβει στα 8.5 δισεκατ., αλλά και πάλι ο στόχος του Facebook φαίνεται δύσκολα υλοποιήσιμος.

Μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρεία θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες όπως το να φέρει το ίντερνετ σε δυσπρόσιτες και αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη μέσω drones ή του αμφιλεγόμενου προγράμματος Internet.org, που θεωρείται ότι απειλεί το net neutrality.

Σκεφτείτε τον εαυτό σας πως θα είναι σε 14 χρόνια στο Facebook αλλά και το ίδιο το Facebook πόσο θα έχει αλλάξει.

fcebook 5b by 2030, Facebook: Ο Zuckerberg προβλέπει 5 δισ. χρήστες μέχρι το 2030

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

τραβα @#$%$@ που εκλεισες το parse @#$@#$!

Γιώργος μπλατσαρας

Πειράζει που δεν έχω c Facebook account;

Android & Windows User

Το Facebook θα καταντήσει σαν το Skynet στην ταινία Terminator Genisus που θα ελέγχει τα πάντα, όμως τα Windows 10 με AntiSpy έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αλλά το Facebook ελέγχει όλη την ψηφιακή ζώη σου καλά κάνω και δεν έχω facebook ας πάνε σαν πρόβατα στην σφαγή.

ChrisG

με την γέννηση ενός παιδιού θα του δημιουργούμε και ένα account στο facebook να σχολιάζει.τα νούμερα που εκφράζουν δεν έχουν κανένα νόημα.λογικό κατά των συμφερόντων τους αλλά μέχρι το 2030 κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί.μπορεί και να μην υπάρχει…

Φώτης

Και τα φακε προφίλ είναι πανω από το 30%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.