Facebook: Καλέστε ταξί μέσα απο το Messenger

Η Facebook ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Uber, την δημοφιλή εφαρμογή στον τομέα των μετακινήσεων, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες του Messenger να καλούν taxi μέσα απο μία συνομιλία τους.

Η διαδικασιά του να καλέσετε ταξί μέσω του Uber, γίνεται πλέον τόσο εύκολη όσο ένα απλό μήνυμα αφου δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε το Uber app αλλά θα καλείτε το ταξί απευθείας απο το Facebook Μessenger. Το status των οδηγών αλλά και οι αποδείξεις, θα δίνονται μέσα σε μία ξεχωριστή συνομιλία μεταξύ του χρήστη και του Uber.

Oι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν την συνεργασία μέσα απο ξεχωριστά blog και αξίζει να πούμε οτι η νέα υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει σε κάποιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Uber ευελπιστεί να εκμεταλευτεί μέσα απο αυτή τη συνεργασία το τεράστιο πελατολόγιο του Facebook Μessenger (περισσότερους απο 700 εκατομμύρια χρήστες) ενώ η Facebook δίνει ένα ακόμη λόγο στους χρήστες του να περνούν περισσότερο χρόνο στην διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη χρήση της υπηρεσίας είναι δωρεάν (για διαδρομές που κοστίζουν μέχρι 20 δολλάρια) αλλά σύμφωνα με την Facebook, αυτή είναι μια προσφορά που δεν θα κρατήσει για πολύ. Σύντομα η υπηρεσία θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες χώρες και απομένει να δούμε αν και πότε θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Facebook Uber taxi, Facebook: Καλέστε ταξί μέσα απο το Messenger

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bill

καλα ας κανουν κανα απντειτ να γινει ελαφρια κ ας αφησουν ολα τα υπολοιπα

NZ

TaxiBeat, Taxiplon… ευχαριστώ

Man

Να κοιτάξουνε πρώτα να διορθώσουν τα άπειρα προβλήματα που έχει και μετά ας βάλουν περαιτέρω δυνατότητες…

taaaa

Τι προβλήματα υπάρχουν δηλαδη; Για πείτε μου. Χρονια χρήστης και νομίζω οτι δεν έχει θέμα, ειδικα σε συσκευές με RAM> 1.5 GB.

Μιλαω αποκλειστικα για το Messenger, η εφαρμογη του Facebook εχει καποια θεματα με την μνημη που καταλαμβάνει.

bill

τοσος κοσμος παραπονιετε στο πλει στορ δεν το εχεις δει?

Mitsaras

@bill γι αυτο δεν φταιει το facebook αλλα ο κοσμος που παιρνει κινητα αξιας 50-100 ευρω..δωσε αλλα τοσα η και ακομα παραπανω και δεν θα εχεις προβλημα..στην ουσια οτι δινεις, παιρνεις..αν και το μεσετζερ ποτε δεν μου εβγαλε προβλημα λογο του οτι παιρνω παντα high-end smartphones

Olethron

@Mitsaras, διαφωνώ απόλυτα. Το Facebook σαν μεγάλη εταιρία έπρεπε να φτιάξει το messenger έτσι οστε να τρέχει απροβλημάτιστα. Γιατί το Viber ή και άλλες παρόμοιες εφαρμογές τρέχουν πολύ καλύτερα?

Απλά το έφτιαξαν για iOS και το εκαναν ένα Port στο Android χωρίς να το βελτιστοποιήουν.

Αν είναι να αγοράζουμε ακριβότερα κινητά για να τρέχει καλύτερα το Facebook, ας χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο service….

bill

για παραδειγμ το φβ λαιτ εκανε αιωνες να το σκεφτει να το φτιαξει….κ οπως ειπε ο φιλος ειναι τραγικο να παρεις καλο κινητο για να μπαινεις απλα με την ανεση σου στο φβ….ι-σιπ και σαμι-σιμ δεν θα γινω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.