Γυναίκα κάνει έκτρωση γιατί ο υπέρηχος που ανέβασε δεν πήρε αρκετά Like [News & Views]

Σύμφωνα με το περιοδικό de Speld μια 27χρονη γυναίκα από την Ολλανδία όταν ανέβασε μια φωτογραφία από την υπέρηχό της στο facebook και δεν πήρε αρκετά Like. Συγκεκριμένα η Karine Voorthuizen (μητέρα άλλου ενός παιδιού) πήρε μόλις 3 like από τους 282 φίλους της και έτσι αποφάσισε να κάνει έκτρωση. Η ιστορία ανέβηκε στο περιοδικό πριν λίγες μέρες και διαδόθηκε σε κάποια αγγλόφωνα media.

Φυσικά με μια μικρή έρευνα στο Internet μπορεί κανείς να βρει πως το περιοδικό de Speld είναι σατιρικό και προφανώς η ιστορία αυτή είναι ένα αστείο. Μη μου πείτε όμως πως διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο δεν σκεφτήκατε, έστω και για μια στιγμή, πως υπάρχει μια πιθανότητα (και σχετικά μεγάλη μάλιστα) να είναι πραγματική;

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εισχωρήσει τόσο πολύ στον πυρήνα της ζωής μας που η αλήθεια είναι πως έχουμε φτάσει πολλοί από εμάς να περιστρεφόμαστε γύρω απ΄ αυτά, να αποφασίζουμε με βάση αυτά, να κρίνουμε με βάση αυτά. Να στηρίζουμε δηλαδή τον πραγματικό μας κόσμο πάνω στον ιδεατό.

Η είδηση ναι, είναι μια σάτιρα, όμως είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ότι θα θέλαμε να πιστεύουμε. Και δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν στο μέλλον ήταν ακόμη πιο κοντά. Μόνο που τότε δεν θα μας φαίνεται πια τόσο περίεργο.

, Γυναίκα κάνει έκτρωση γιατί ο υπέρηχος που ανέβασε δεν πήρε αρκετά Like [News & Views]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής

Διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο, όντως πείστηκα πως συνέβη πραγματικά το περιστατικό. Μπορεί να μας φαίνεται περίεργη μία τέτοια είδηση ή υπερβολική, όχι όμως και απίθανη να συμβεί (δυστυχώς)…

giorgio

Νομίζω πως αρρώστησα διαβάζοντας τα παραπάνω. Πάλι καλά που είναι ψεύτικη η είδηση. Όμως, όπως κι εσύ αναφέρεις, σίγουρα συμβαίνουν πολλά παράξενα στον κόσμο του FB που απλώς δεν μαθαίνουμε..

greeceandroid

Με το που διάβασα την 1η παράγραφο σκέφτηκα το εξής:
“Natural Selection at its best”
Τώρα αν κάποιος βασίζει αποφάσεις της ζωής του στα likes των όχι-και-τόσο-φίλων-του well, πρόβλημά του. Οι ψυχολόγοι κλέφτες να γίνουν;

Darth vader

Πάντως υπάρχουν ηλίθιοι που θα το καναν αυτό.ένας άλλος πίστευε ότι είναι βρικόλακας και δαγκώνε τον κόσμο.

Demis

όταν διάβασα την πρώτη παράγραφο είπα…. οκ σίγουρα έχει γίνει (αν δείτε τι κανουν κάτι 17 16 χρονα θα πάθετε πλάκα μιλάμε για πολύ αρρωστημένο τρόπο ζωής)

οτιδήποτε ακουστεί από fb όσο αρρωστημένο και αν είναι χαλαρά μπορώ να το περάσω για αληθινό με αυτά που εχω δει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.