Facebook: Ξεκινάει να αποκλείει εξτρεμιστικά μηνύματα και post

Facebook, Facebook: Ξεκινάει να αποκλείει εξτρεμιστικά μηνύματα και post

Το Facebook ενημέρωσε τον Έλεγχο Πολιτικών Δικαιωμάτων (CRA) και σύμφωνα με αυτό, η πλατφόρμα θα αποκλείει εξτρεμιστικά μηνύματα τα οποία επαινούν και υποστηρίζουν τον λευκό εθνικισμό και τον λευκό διαχωρισμό. Επιπλέον, απαγορεύονται post τα οποία δεν χρησιμοποιούν αυτές καθ αυτές τις εκφράσεις αλλά το νόημα της δημοσίευσης συνδέεται με τον λευκό εθνικισμό και τον λευκό διαχωρισμό.

Εκτός από το CRA, το Facebook έκανε αλλαγές και στην πολιτική του ώστε να αποτρέψει την χρήση της πλατφόρμας ως σημείο δημιουργίας εκδηλώσεων οι οποίες έχουν σκοπό την προσβολή και παρενόχληση ανθρώπων με διαφορετική θρησκεία, χώρα καταγωγής και άλλα σημεία της ταυτότητας τους. Επίσης, δεν θα επιτρέπει πλέον μηνύματα τα οποία γίνονται με σκοπό να ενθαρρύνουν ανθρώπους ώστε να χρησιμοποιήσουν όπλα σε μεγάλα σημαντικά γεγονότα.

Σύμφωνα με το Facebook, ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα εκτελείται αυτήν την στιγμή στις ΗΠΑ όπου ορισμένοι content reviewers επικεντρώνονται στον εχθρικό λόγο αντί στο συνηθισμένο “bullying, nudity και ψευδείς δηλώσεις”. Εστιάζοντας στον εχθρικό λόγο, οι reviewers θα γίνουν πιο ακριβείς στην διαγραφή αυτών των δημοσιεύσεων από την πλατφόρμα.

Το Facebook ελπίζει ότι οι reviewers θα βελτιωθούν στην αξιολόγηση του περιεχομένου που θα πρέπει να παραμείνει ή να διαγραφεί από την πλατφόρμα. Μερικές ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων ωστόσο ανησυχούν μήπως το Facebook αποκλείσει κατά λάθος περιεχόμενο που στοχεύει στην καταπολέμηση αυτών των συμπεριφορών.

Επιπρόσθετα, για να αποφευχθούν τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια των προεδρικών εκλογών το 2016, όπου οι Ρώσοι δημοσίευσαν ψευδείς πληροφορίες για να αποτρέψουν τους Αμερικανούς πολίτες από το να ψηφίσουν, το Facebook δημιούργησε νέα τμήματα όπου εργάζονται πλήρως στο θέμα.

Σκοπός των τμημάτων αυτών είναι η απαγόρευση των διαφημίσεων που λένε στους ανθρώπους να μην ψηφίσουν και η δημιουργία μιας πολιτικής η οποία θα εφαρμοστεί πριν από τις εκλογές του 2019. Εκτός από όλα τα παραπάνω, το Facebook έχει να σκεφτεί τρόπους για να αποτρέψει την παρέμβαση τρίτων στην απογραφή του 2020.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής Χ.

«…η πλατφόρμα θα αποκλείει εξτρεμιστικά μηνύματα τα οποία επαινούν και υποστηρίζουν τον λευκό εθνικισμό και τον λευκό διαχωρισμό…»
Δεν μάχεσαι τον «ρατσισμό» χρησιμοποιώντας ρατσιστικές πρακτικές. Γιατί μόνο τον λευκό εθνικισμό και όχι και τον υπόλοιπο;
Μέχρι εκεί τους επιτρέπει ο αφέντης, Σόρος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.