FBI: Οι κυβερνοεγκληματίες έβγαλαν 7 δισ. δολάρια το 2021

FBI, FBI: Οι κυβερνοεγκληματίες έβγαλαν 7 δισ. δολάρια το 2021

FBI, FBI: Οι κυβερνοεγκληματίες έβγαλαν 7 δισ. δολάρια το 2021

Το καθαρό κέρδος των απατεώνων του Internet για το 2021, σύμφωνα με το FBI, άγγιξε δυσθεώρητα ύψη. Τα καθαρά κέρδη των κυβερνοεγκληματιών υπολογίζονται σε 6.9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επιθέσεις των κυβερνοεγκληματιών ήταν για ακόμα μία χρονιά αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το Internet Crime Complaint Center του FBI. Συνολικά, μέσα στο 2021 το FBI έλαβε 847.376 καταγγελίες για επιχειρήσεις κυβερνοεγκληματιών εναντίον διάφορων στόχων. Οι καταγγελίες αυτές ήταν 791.790 κατά τη διάρκεια του 2020, αλλά το 2019 ήταν 467.361, στοιχείο που δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η κατάσταση γιγαντώθηκε.

Οι μεγαλύτερες απάτες στο Internet, σύμφωνα με την αναφορά του FBΙ είναι η απόκτηση ελέγχου σε εταιρικά emails, οι απάτες που αφορούν στα κρυπτονομίσματα, οι απάτες που έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη και τον έρωτα, αλλά και οι απάτες εκείνες που σχετίζονται με ζητήματα τεχνολογικής υποστήριξης. Τέλος, το ransomware συνεχίζει να αποτελεί μία εγγυημένη μέθοδο άντλησης κεφαλαίων για τους κυβερνοεγκληματίες, οι οποίοι αποκτούν έτσι τον έλεγχο ευαίσθητων υποδομών.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.