FBI: Προειδοποιεί να καλύπτονται οι κάμερες των υπολογιστών

Μέσα στη χρονιά που μας πέρασε το FBI άνοιξε σκληρή αντιπαράθεση με την Apple λόγω του ότι η δεύτερη αρνήθηκε να ανοίξει πίσω πόρτα στο iOS για να μπορέσουν οι αρχές να αποκτήσουν πρόσβαση στο iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη.

Ωστόσο, εκτός από την Apple κριτική έχουν δεχτεί και άλλες εταιρείες (βλέπε Google) και υπηρεσίες λόγω της κρυπτογράφησης που υιοθετούν η μια μετά την άλλη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο διευθυντής του FBI δεν μπορεί να δίνει συμβουλές για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών. Σε πρόσφατη ομιλία του, ο James Comey αναφέρθηκε στις κάμερες των υπολογιστών προτείνοντας να τις καλύψουμε για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κάμερες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους των hackers, καθώς μόλις αποκτήσουν πρόσβαση, μπορούν να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή να κάνουν ακόμη χειρότερα πράγματα.

Επιπλέον, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: “Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις και η κάλυψη της webcam είναι ένα από αυτά. Αν πας σε οποιοδήποτε κυβερνητικό γραφείο… έχουμε καλύψει όλες τις κάμερες. Αυτό το κάνεις για να μην μπορούν άνθρωποι που δεν έχουν το δικαίωμα, να σε παρακολουθούν”. Η κάλυψη των καμερών δεν γίνεται μόνο στους υπολογιστές, αλλά σε σε κινητά και όλες τις υπόλοιπες συσκευές.

Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες ο Mark Zuckerberg, ο CEO του Facebook για να γιορτάσει την επιτυχία του Instagram είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του και στο φόντο εμφανιζόταν το laptop του στο οποίο είχε καλύψει με ταινία μικρόφωνο και κάμερα. Αυτό φυσικά έκανε τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

fbi webcam, FBI: Προειδοποιεί να καλύπτονται οι κάμερες των υπολογιστών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lsantas

Δεν νομίζω ότι οι hackers θα ενδιαφερθούν για τον μπαμπη και καθε μπαμπη να δουν τι κάνει στην κάμερα ..
αυτό το κάνουν συνήθως οι κυβερνήσεις σε συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζοντας ότι με το που ανοίξουν το PC όλα τα δεδομένα τους είναι στο πιάτο.
Αυτοί οι οποίοι θέλουν να προφυλαχθούν συνήθως ξέρουν πως να το κάνουν.. ειδικές διανομές Linux δίκτυο μέσω tor ,ειδικούς φυλλομετρητές και πάει λέγοντας…

Ένας απλός χρήστης οπως εγώ τι κλείσω τι δεν κλείσω την κάμερα και το μικρόφωνο δεν έχει και μεγάλη διαφορά αφού δεν έχω τις γνώσεις ούτε φυσικά κάτι να κρυψω.
Εάν πραγματικά θέλω να μην παρακολουθουμαι πρεπει να ” τραβηξω την μπριζα ” όπως αποκαλείται τελευταία. Όχι κινητό όχι υπολογιστή τα δύο βασικά .. και πάλι παίζει …

Techskepticon

Φίλε Lsantas, όσο και αν δεν το πιστεύεις τα δεδομένα σου είναι πολύ χρήσιμα… Εδώ δε μιλάμε για πρόβλεψη εγκληματιών αλλά καταγραφή συνηθειών. Τα σάιτς παρακολουθούν από που μπαίνεις, τι βλέπεις και πόσο κάθεσαι. Σκέψου όλες τις εταιρείες και τα meetings. Για μένα χειρότερο από όλα είναι τα λιγότερο εμφανή:

https://www.youtube.com/watch?v=iC38D5am7go

ChristosT

Ταινία μαύρη σε λαπότπς και ipads, tablet κλπ…και μαύρο κουκούλι στην desktop ΠΑΝΤΑ.
Ακόμη και Hackers πιάνονται online με ακάλυπτες κάμερες. Χώρια του ότι άν σε βιντεοσκοπήσουν σε προσωπικές στιγμές πέφτει εκβιασμός κ.α
Ούτε ο Ζούμπεργκ που παρακολουθεί τον κόσμο όλο δεν έχει ακάλυπτει κάμερα…άχαχα…ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ. Mην ακούτε μερικούς που σας καθυσηχάζουν. Άν πέσετε θύμα θα το καταλάβετε αργά…

Nt

Είναι ήδη γνωστά. Όπως Κ ότι οι “μεγαλοι” Απενεργοποιουν τα κινητά σε σημαντικές συναντήσεις και όπως ότι χρησιμοποιούν κινητά με αποσπώμενη μπαταρία,γιατι βγάζοντας τη απενερηοποιειται εντελώς η συσκευή. Επίσης τρελό εργαλείο είναι οι smart TV.

vasilist

Σιγά μην αποσυνδέσουμε και το μικρόφωνο.
Που αλήθεια τώρα θα μπει κάποιος να δει την κάμερα σου στο άσχετο.
Πρώτα πρέπει να κάνεις την μ@λ@κία να πάρεις ιό και να δώσεις πρόσβαση σε κάποιον να μπει στον υπολογιστή να ξέρει και το ip σου που αλλάζει κάθε 2 με τρεις μέρες κτλ κτλ.
Μπορεί να το κάνουν σε κάποιον σημαντικό αλλά στο Μπάμπη όπως λέει και ο φίλος ποιο πάνω όχι, μην σας πιάνει υστερία.

Giwrgos

Και εγώ θέτω μια ερώτηση στα smartphone άραγε υπάρχει κίνδυνος με την καμερα-selfie που διαθέτει και το μικρόφωνο??

Techskepticon

Όταν κατεβάζετε εφαρμογές και δίνετε permissions σε εφαρμογές να χρησιμοποιούν μικρόφωνο, κάμερα, πρόσβαση σε αρχεία και φωτογραφίες όλα αυτά εξυπακούονται..

Techskepticon

https://www.macrumors.com/2015/10/22/facebook-ios-app-battery-drain-fix/ εδώ αναφέρουν:

“Regarding today’s comment from Facebook engineer Ari Grant, TechCrunch’s Matthew Panzarino also suspects there’s a possibility Facebook’s use of background audio might have been done on purpose, despite Facebook’s claim that it was an unintentional bug.”

Techskepticon

Και επίσης αν και λίγο παλιό όλα τα permissions που παίρνει το facebook στα κινητά

https://www.makeuseof.com/tag/use-facebook-android-without-invasive-permissions/

h383318

Συνήθως, περισσότερες πιθανότητες έχει κάτι το οποίο θα πεις σε μία συζήτηση να χρησιμοποιηθεί εναντίων σου, παρά κάποιος να δει το πρόσωπο σου ενώ είσαι μπροστά από έναν υπολογιστή ή κινητό (γιατί κατά 99% αυτό θα δει). Το να καλύπτει κανείς μία κάμερα ενώ ταυτόχρονα αφήνει το μικρόφωνο εκτεθειμένο απλός δίνει μία λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας και τίποτα παραπάνω. Αν θέλετε ιδιοτικότητα δύο λύσεις υπάρχει, είτε ανοίξτε το laptop και αποσυνδέστε το μικρόφωνο τελείως και χρησιμοποιήστε μόνο εξωτερικό, είτε βάλτε Linux.

h383318

υπάρχουν*

George

Πολυ Μr Robot παρακολουθουν οι χρηστες του blog.
Δεν χρεαζετε να φοβαστε τα περισσοτερα λαπτοπς οταν ανοιγει η καμερα σε ειδοποιουν με ενα φωτακι. Επισης δεν υπαρχει περιπτωση καποιος να ασχοληθει με απλους χρηστες.

Ioannis

George… Πιστεύεις οτι τους είναι δύσκολο να απενεργοποιησουν το πράσινο φωτάκι? Εδώ ολόκληρο πσ χακαρουν… Για τους απλούς χρήστες συμφωνώ

vasilist

@Ioannis δεν γίνετε να το απενεργοποιήσουν γιατί με είναι πάνω στο κύκλωμα και μόλις πάρει ρεύμα η κάμερα ανάβει αναγκαστκά, δεν υπάρχει κάποιος διακόπτης η κάτι να το απενεργοποιήσει.
Σκέψου το κάτι σαν παλιά που βάζαμε φωτάκια στα καλώδια απο τα ηχεία και όσο δυνατά έπαιζε το μπάσο η η φωνή τόσο πιο πολύ άναβαν τα φωτάκια δεν μπορείς να τα παρακάμψεις.

George

@vasilist
Ακριβως ετσι λειτουργουν δεν υπαρχει οff διακοπτης που θα τον ”κλεισει” ο ”haker”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet FBI featured

Το FBI αγόραζε κλεμμένα δεδομένα χρηστών από άγνωστη εταιρεία

Το τμήμα κυβερνοασφάλειας του FBI αγόραζε μαζικά δεδομένα Διαδικτύου από μια άγνωστη εταιρεία τεχνολογίας στη Φλόριντα.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet ad blocker FBI

To FBI προτείνει την χρήση ad blocker

To FBI άφησε για λίγο στην άκρη το κυνήγι κατά συρροή δολοφόνων για να ανακοινώσει ότι η χρήση προγράμματος ad blocker είναι αναγκαία.

Internet FBI Social Media TikTok

Ο διευθυντής του FBI ανησυχεί για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών του TikTok

Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει το TikTok και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν “για παραδοσιακές επιχειρήσεις κατασκοπείας”.