Firefox Health Report, Nέα λειτουργία για τον Firefox

H Mozilla ανακοίνωσε ότι ο Firefox θα αποκτήσει σύντομα ένα νέο χαρακτηριστικό, επονομαζόμενο “Firefox Health Report”, το οποίο θα συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες με σκοπό να βοηθήσει στην βελτίωση του γνωστού web browser. Η νέα λειτουργία θα εμφανιστεί σε επερχόμενη δοκιμαστική έκδοση του browser, με την οποία θα συλλέγονται πληροφορίες όπως το hardware του υπολογιστή, το λειτουργικό σύστημα, τις επιδόσεις του συστήματος και άλλα.

, Firefox Health Report, Nέα λειτουργία για τον Firefox

Φυσικά, στο γενικότερο πνεύμα που δουλεύει τόσα χρόνια η Mozilla, όλα αυτά είναι προαιρετικά, και ο κάθε χρήστης μπορεί να αρνηθεί να συμμετάσχει. Όμως, ακόμα και αυτοί που θα συμμετέχουν, θα αντιμετωπίζονται με πλήρη ανωνυμία και δεν θα υπάρξει κάποιο είδος “παρακολούθησης” ή “φακελώματος”. Για την ακρίβεια, όσοι συμμετέχουν θα έχουν πλήρη έλεγχο και διαφάνεια για το ποια δεδομένα τους συλλέγονται και αποστέλνονται, και σε οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν μπορούν τα διαγράψουν τα δεδομένα και να απενεργοποιήσουν την λειτουργία.

Το θετικό της υπόθεσης;
Εκτός του ότι η εταιρία θα έχει μια πιο σαφή εικόνα για το είδος των χρηστών της, με απώτερο σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών της, υπάρχουν και οφέλη για τον καθένα ξεχωριστά.
Συγκεκριμένα ο κάθε χρήστης που συμμετέχει θα μπορεί να βλέπει τα δεδομένα του, και να συγκρίνει τις επιδόσεις σε ταχύτητα και σταθερότητα του συστήματός του με αυτές των υπόλοιπων χρηστών. Βλέποντας τις δικές του ρυθμίσεις, και αυτές των υπολοίπων, μπορεί να προβεί σε βελτιώσεις ή να εντοπίσει προβληματικά σημεία.

Εσείς τι λέτε; Πρόοδος ή πρόβλημα ιδιωτικότητας;

Πηγή: 1, 2

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
marios

Εφόσον όλα αυτά δεν είναι αναγκαστικά, είναι ευπρόσδεκτα.

Όταν γίνεται με το ζόρι, τότε αρχίζουν τα προβλήματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.