Flat Earther σκοτώθηκε σε ατύχημα με χειροποίητο πύραυλο

Flat Earther, Flat Earther σκοτώθηκε σε ατύχημα με χειροποίητο πύραυλο

Η ιστορία του “Mad” Mike Hughes και του πυραύλου που ο ίδιος δημιούργησε δεν είχε τελικά happy end. Φαίνεται ότι η εκτόξευση του πυραύλου του δεν ήταν επιτυχής και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Flat Earther.

Το πάθος του για την επίπεδη Γη του κόστισε τη ζωή

Ο γνωστός Flat Earther πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου σε ηλικία 64 ετών, όταν το αλεξίπτωτο με το οποίο είχε εφοδιάσει τον πύραυλο που ο ίδιος σχεδίασε αποσπάστηκε από αυτόν λίγο μετά την εκτόξευσή του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πύραυλος να συντριβεί με μεγάλη ταχύτητα στην έρημο κοντά στο Barstow της California. Η εκτόξευση του πυραύλου κινηματογραφήθηκε για τη σειρά Homemade Astronauts του Science Channel, η οποία στοχεύει να προβάλει τις περιπέτειες των ερασιτεχνών κατασκευαστών πυραύλων.

Ο στόχος του Hughes ήταν να επιβεβαιώσει ότι η Γη είναι επίπεδη. Για να πετύχει τον στόχο του ήθελε να πετάξει στο διάστημα ώστε να δείξει σε όλους πως η Γη δεν είναι στρογγυλή.

Η πρώτη προσπάθεια του Flat Earther πραγματοποιήθηκε το 2014, όπου και κατάφερε να ανέβει σε υψόμετρο περίπου 420 μέτρων. Από τότε η μοναδική επιτυχημένη πτήση που πραγματοποίησε ήταν τον Μάρτιο του 2018 όπου και έφτασε σε υψόμετρο περίπου 570 μέτρων.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της πτώσης του πυραύλου. Ωστόσο, ο Flat Earther είχε ξοδέψει μόλις 18.000 δολάρια Αμερικής ή περίπου 16.700 ευρώ για την ανάπτυξη του τελευταίου του πυραύλου. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το συγκέντρωσε από δωρεές.

Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά δεν του επέτρεψαν να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ούτε να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δοκιμές. Φαίνεται λοιπόν ότι το μειωμένο budget οδήγησε στη δημιουργία ενός μη ασφαλούς πυραύλου, ο οποίος του κόστισε τη ζωή.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

Καλό το άλλοθι για να μη δείξει τις φωτογραφίες που τράβηξε!

Nickolas

Ωχ, τώρα είναι που θα οργιάσουν οι θεωρίες συνομωσίας ανάμεσα στους flat earthers, ότι τον έφαγαν για να μην αποδείξει ότι η γη είναι επίπεδη.

Βασιλης

Καλα αυτο ειναι γνωστο πως η Γη ειναι επιπεδη,πρεπει να σαι τελειως ψυχασθενης να πιστευεις πως ειναι στρογγυλη.Μην τρελαθουμε.

merci

Το μειωμενο IQ ηταν οχι το μειωμένο budget

keysmith

με αεροπλάνο να πετούσε (33000 πόδια 10.000μ) μια χαρά θα έβλεπε ότι η γη είναι στρόγγυλη διακρίνοντας την καμπυλότητα της. Εδώ την παρατήρησαν οι αρχαίοι και μέτρησαν την διάμετρό της με ακρίβεια. Ο πύραυλος τι ακριβώς χρειάζεται;

Και αφού μιλάμε για πύραυλο. ένας άνθρωπος που μπορεί στα αλήθεια να σχεδιάσει και κατασκευάσει οποιονδήποτε πύραυλο (έστω και αυτόν που πάει 500 μέτρα και πέφτει) πως μπορεί να πιστεύει σε επίπεδες γαίες; Μάλλον για να μαζεύει λεφτά το έκανε και να κάνει το μεράκι του με πυραύλους και επιδοτήσεις από βλαμμένους του είδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.