Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

social media, Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απαιτεί από τα παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών να λαμβάνουν τη γονική συναίνεση, πέρασε στη Φλόριντα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις υπέγραψε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, θα προστατεύσει τα παιδιά από διαδικτυακούς κινδύνους για την ψυχική τους υγεία.

Το μέτρο απαιτεί από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τερματίζουν τους λογαριασμούς ατόμων κάτω των 14 ετών και εκείνων των ατόμων κάτω των 16 ετών που δεν έχουν γονική συναίνεση. Απαιτεί από αυτούς να χρησιμοποιούν ένα σύστημα επαλήθευσης τρίτου μέρους για τον έλεγχο ανήλικων ατόμων.

Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ενέκρινε νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο που θα απαγόρευε εντελώς τα παιδιά κάτω των 16 ετών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο DeSantis, Ρεπουμπλικανός και ο ίδιος, άσκησε βέτο σε αυτό το νομοσχέδιο νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας ότι περιόριζε τα δικαιώματα των γονέων.

Η τροποποιημένη έκδοση επιτρέπει στους γονείς να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους για τα μεγαλύτερα παιδιά να συμμετέχουν σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος την 1η Ιανουαρίου 2025.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν τα παιδιά με διάφορους τρόπους», ανέφερε ο DeSantis σε μια δήλωση, προσθέτοντας ότι η νομοθεσία «δίνει στους γονείς μεγαλύτερη ικανότητα να προστατεύουν τα παιδιά τους».

Οι υποστηρικτές θεωρούν ότι η νομοθεσία θα ανακόψει τις επιβλαβείς επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ευημερία των παιδιών που χρησιμοποιούν τέτοιες πλατφόρμες υπερβολικά και μπορεί να εμφανίσουν άγχος, κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες ως αποτέλεσμα.

Οι επικριτές του, από την άλλη, υποστηρίζουν ότι παραβιάζει τις προστασίες της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ για την ελευθερία του λόγου και ότι οι γονείς, όχι η κυβέρνηση, θα πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την διαδικτυακή παρουσία των παιδιών τους όλων των ηλικιών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Instagram Meta

Το Facebook και το Instagram σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων

Μετά τις έντονες διαμάχες των τελευταίων εβδομάδων, η Meta αποφάσισε να επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram να απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση διαφημίσεων για τους λογαριασμούς τους.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ο Elon Musk το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στην πλατφόρμα

Ο Elon Musk εκθρόνισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barak Obama ως το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στο Twitter.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ανακοίνωσε νέα τιμολόγηση API – Πρόκληση για τους μικρούς προγραμματιστές

Το Twitter ανακοίνωσε επίσημα τις ανανεωμένες βαθμίδες API του ενάμιση μήνα αφότου ο CEO της εταιρίας, Elon Musk υποσχέθηκε μια μεγάλη ανανέωση του συστήματος.

Internet Facebook Instagram Meta

Meta: Συζητήσεις για απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων στην Ευρώπη

Υψηλόβαθμα στελέχη της Meta φέρονται να συζητούν την απαγόρευση της πολιτικής διαφήμισης σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους Financial Times.