Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Mark Zuckerberg, Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και είπαν ότι το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει γρήγορα νομοθεσία, καθώς ένας νομοθέτης κατηγόρησε τις εταιρείες ότι «έχουν αίμα στα χέρια τους» επειδή απέτυχαν να προστατεύσουν τα παιδιά από κλιμακούμενες απειλές σεξουαλικής αρπαγής στις πλατφόρμες τους.

Η ακρόαση σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια των νομοθετών να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των γονέων και των ειδικών ψυχικής υγείας ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης βάζουν τα κέρδη πάνω από προστατευτικά κιγκλιδώματα που θα διασφάλιζαν ότι οι πλατφόρμες τους δεν βλάπτουν τα παιδιά.

“Κύριε Ζuckerberg, εσείς και οι εταιρείες ενώπιόν μας, ξέρω ότι δεν θέλετε να είναι έτσι, αλλά έχετε αίμα στα χέρια σας”, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Lindsey Graham, αναφερόμενος στον CEO της Meta, Mark Zuckerberg. “Έχετε ένα προϊόν που σκοτώνει ανθρώπους”.

Ο Zuckerberg μίλησε μαζί με την διευθύνουσα σύμβουλο τoυ X Linda Yaccarino, τον CEO της Snap (SNAP.N) Evan Spiegel, τον CEO της TikTok, Shou Zi Chew και τον CEO της Discord, Jason Citron.

Ο γερουσιαστής Dick Durbin, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών της Επιτροπής Δικαιοσύνης, ανέφερε στατιστικά στοιχεία από τη μη κερδοσκοπική ομάδα Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά που έδειξαν ραγδαία αύξηση της οικονομικής «εκβιασμού», στην οποία ένας επιτήδειος εξαπατά έναν ανήλικο να στείλει ακατάλληλες φωτογραφίες και βίντεο.

«Αυτή η ανησυχητική αύξηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών καθοδηγείται από ένα πράγμα: τις αλλαγές στην τεχνολογία», είπε ο Durbin κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Καθώς ξεκίνησε η ακρόαση, η επιτροπή δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο τα παιδιά μιλούσαν για τη θυματοποίησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην αίθουσα ακροάσεων, δεκάδες γονείς κρατούσαν φωτογραφίες των παιδιών τους που είπαν ότι είχαν πληγεί λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποια στιγμή, ο γερουσιαστής Josh Hawley προκάλεσε τον Zuckerberg να τους ζητήσει απευθείας συγγνώμη και αρκετοί άνθρωποι κράτησαν ξανά τις φωτογραφίες των παιδιών καθώς ο Zuckerberg γύρισε για να τους μιλήσει. Εξέφρασε τη λύπη του για όσα είχαν βιώσει και υποσχέθηκε να εργαστεί για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να συμβεί σε άλλους, αλλά δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη διευκόλυνση της κακοποίησης.

Η επιτροπή, μάλιστα, εμφάνισε αντίγραφα εσωτερικών email που έδειχναν τον Ζuckerberg να απορρίπτει αίτημα του ανώτατου στελέχους πολιτικής της Meta να προσλάβει μεταξύ 45 και 84 μηχανικούς για να εργαστούν για βελτιώσεις ασφάλειας.

Ο γερουσιαστής Ted Cruz, ένας Ρεπουμπλικανός, κατέκρινε τον Zuckerberg για τις προειδοποιητικές οθόνες στο Instagram που ειδοποιούσαν τους χρήστες ότι μια εικόνα μπορεί να δείχνει σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, αλλά τους επέτρεπε να δουν την εικόνα. «Κύριε Ζuckerberg, τι στο διάολο σκεφτόσασταν; είπε.

Ο Ζuckerberg απάντησε ότι μπορεί να είναι χρήσιμο να ανακατευθύνουμε τους χρήστες σε πόρους αντί να αποκλείουμε περιεχόμενο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα ακολουθήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ειδοποίηση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.