Google: Μπλόκαρε 780 εκατ. “κακές διαφημίσεις” το 2015

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν ad-blocking λογισμικό στις συσκευές τους προκειμένου να μην βλέπουν διαφημίσεις, κάποιες από τις οποίες είναι πράγματι πολύ ενοχλητικές, ειδικά όταν πρέπει να είσαι όλη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Ωστόσο, εδώ προκύπτει το θέμα του τι θα γινόταν αν όλοι ξεκινούσαν να χρησιμοποιούν ad-blocking software. Αφού στην πλειοψηφία τους οι σελίδες βασίζονται σε διαφημίσεις, δεν θα είχαν κέρδος και δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στα έξοδά τους. Είναι σαν να ζητάς από μια εφημερίδα να μην έχει διαφημίσεις και να πρέπει να επιβιώσει.

Η Google έχει δείξει την αντίθεσή της στο ad-blocking λογισμικό, αλλά ανακοίνωσε ότι και η ίδια κάνει ότι μπορεί για να μπλοκάρει τις “κακές διαφημίσεις”. Είναι γνωστό ότι αρκετές διαφημίσεις χρησιμοποιούνται για κακούς σκοπούς, είτε για να διανείμουν malware, να προωθήσουν προϊόντα απομίμησης κλπ.

Αυτή που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο online δίκτυο διαφημίσεων δεν είναι άλλη από την Google και φυσικά έχει συμφέρον να διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις αυτές δεν μπλοκάρονται από τους χρήστες. Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν το πρόγραμμα διαφημίσεών της.

Μέσω post στο επίσημο blog, η Google αποκάλυψε ότι μόνο μέσα στο 2015 μπλόκαρε 780 εκατομμύρια διαφημίσεις που παραβίαζαν τους κανονισμούς της. Μεταξύ αυτών ήταν διαφημίσεις που προμοτάρουν θαυματουργά προϊόντα για άμεση απώλεια βάρους, διαφημίσεις που ανακατεύθυναν τους επισκέπτες σε phishing sites κλπ.

Η Google δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες της βλέπουν μόνο σχετικές και ασφαλείς διαφημίσεις και να τους προστατέψει έναντι bots και malware. Απώτερος σκοπός της φυσικά είναι να συμβάλει στην μείωση της χρήσης ad-blocking λογισμικού.

google blocked 780m bad ads, Google: Μπλόκαρε 780 εκατ. “κακές διαφημίσεις” το 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sofian

Μαλιστα καλη προσπαθεια απ την google αλλα δεν νομιζω να σταματησει κανεις να χρησιμοποιει adblock…

Paraksenos

Συμφωνώ με τον Sofian.
Ένα adblock είναι απαραίτητο καθώς τα περισσότερα σαϊτς δεν σε σέβονται.
Άμα η σελίδα ζητήσει να το απενεργοποιήσω, το κάνω για να τους βοηθήσω, αλλά στις περισσότερες απλά σου πετάει 2-3 τοίχους με διαφημίσεις και τρελαίνεσαι χωρίς λόγο, ενώ παράλληλα βρίσεις διαφημίσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του σαϊτ..!
Για αυτό άμα με σέβονται σαν επισκέπτη, τους σέβομαι και εγώ.

Ενδεικτικά μέσα σε 17 μέρες (απο τότε που πήρα Android) το uBlock origin στον firefox έχει μπλοκάρει 4970 διαφημίσεις ή το 13% όλου του περιεχομένου!

4.970 διαφημίσεις σε 17 ημέρες!! (χωρίς να μπαίνω σε ύποπτα μέρη ή σε spam άρθρα..)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.