Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

Google Chrome, Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές. Σκοπός τους είναι να κάνουν πιο εύκολη και αποτελεσματική τη χρήση της γραμμής διευθύνσεων από τους χρήστες.

Αρχικά, η αυτόματη συμπλήρωση έχει γίνει πιο έξυπνη. Προηγουμένως, το Chrome συμπλήρωνε αυτόματα τις διευθύνσεις URL στη γραμμή διευθύνσεων μόνο εάν πληκτρολογούσατε σωστά την αρχή της. Τώρα, ξεκινώντας από την επιφάνεια εργασίας, η γραμμή διευθύνσεων θα συμπληρώνει αυτόματα τις διευθύνσεις URL με βάση οποιαδήποτε λέξη που είχατε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να αναζητήσετε έναν ιστότοπο.

Στο παράδειγμα που δίνει η Google, εάν στο παρελθόν αναζητούσατε “πτήσεις” και καταλήξατε στις Πτήσεις Google, το πρόγραμμα περιήγησης θα συμπληρώσει αυτόματα τη διεύθυνση URL των Πτήσεων Google όταν πραγματοποιήσετε ξανά αναζήτηση για “πτήσεις”.

Μια ακόμα νέα λειτουργία είναι πως το Google θα μπορεί να προτείνει δημοφιλείς ιστότοπους ακόμα κι αν δεν τους έχετε επισκεφτεί ποτέ ή πληκτρολογήσατε λάθος τη διεύθυνση URL. Το παράδειγμα που δίνει η Google είναι ότι ένας φίλος ανέφερε τον έλεγχο του Google Earth, μετά πηγαίνετε στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και αρχίζετε να πληκτρολογείτε “Google Earth” και προτείνεται στο αναπτυσσόμενο μενού.

Η γραμμή διευθύνσεων έχει επίσης αυτόματες διορθώσεις τυπογραφικών σφαλμάτων. Αυτό είναι διαθέσιμο σήμερα στο Chrome σε επιτραπέζιους υπολογιστές, Android και iOS.

Στη συνέχεια, μπορείτε πλέον να κάνετε αναζήτηση στους φακέλους των σελιδοδεικτών σας απευθείας από τη γραμμή διευθύνσεων, σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά. Απλώς πρέπει να συμπεριλάβετε το όνομα του φακέλου στην αναζήτηση και θα λάβετε προτάσεις από αυτήν τη συλλογή.

Τέλος, η Google λέει ότι η γραμμή διευθύνσεων του Chrome είναι πλέον πιο ευανάγνωστη, χάρη σε μια βελτιωμένη οπτική διάταξη, και είναι επίσης πιο ανταποκρινόμενη, ώστε να μπορεί να σας προσφέρει ταχύτερα αποτελέσματα μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.