Google Chrome: Ευκολότερη η αναζήτηση καρτελών, σελιδοδεικτών και ιστορικού

Google Chrome, Google Chrome: Ευκολότερη η αναζήτηση καρτελών, σελιδοδεικτών και ιστορικού

Η Google γνωστοποίησε ότι είναι πλέον δυνατή η αναζήτηση για σελιδοδείκτες, καρτέλες και το ιστορικό περιήγησης στο Google Chrome απευθείας από τη γραμμή διευθύνσεων χρησιμοποιώντας το «@» ως πρόθεμα στην επιφάνεια εργασίας. Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς μπορείτε ήδη να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα προθέματα για πρόσβαση σε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης από τη γραμμή διευθύνσεών σας.

Η Google ανακοίνωσε τις νέες συντομεύσεις στο ιστολόγιο Λέξεων-κλειδιών της, όπου τις παρουσίασε ως @tabs, @bookmarks και @history. Η συντόμευση καρτελών σάς επιτρέπει να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ καρτελών ξεκινώντας να πληκτρολογείτε “@tabs” στη γραμμή διευθύνσεών σας και, στη συνέχεια, τον τίτλο ή τη διεύθυνση URL ενός ιστότοπου που έχετε ήδη ανοίξει κάπου αλλού. Για πράγματα που έχετε προσθέσει σελιδοδείκτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “@bookmarks” για να τα βρείτε γρήγορα ξανά χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε τη διαχείριση σελιδοδεικτών ή την πλαϊνή γραμμή. Και για εκείνους τους ιστότοπους που επί του παρόντος δεν έχετε ανοιχτούς σε καρτέλα ή δεν τους έχετε αποθηκεύσει ως σελιδοδείκτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση “@history” για να τους βρείτε ξανά.

Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες υπάρχουν ήδη στο Chrome. Για παράδειγμα, όταν θέλετε να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο που έχετε ήδη ανοίξει σε άλλη καρτέλα, το Chrome θα σας προσφέρει μια συντόμευση στη γραμμή διευθύνσεων για να ανοίξετε αντ’ αυτού. Μπορείτε επίσης απλώς να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή διευθύνσεων για να πληκτρολογήσετε τον τίτλο ή τη λέξη-κλειδί από έναν ιστότοπο που επισκεφτήκατε ή έχετε προσθέσει σελιδοδείκτη στο παρελθόν και θα εμφανιστεί στις προτάσεις. Για να κάνετε αναζήτηση στις ανοιχτές καρτέλες σας, το chevron στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome ή το cmd/ctrl + shift + μια συντόμευση πληκτρολογίου θα κάνει το κόλπο.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.