Google Chrome: Πώς να απαλλαγείτε εύκολα από τις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις ιστοτόπων

Google Chrome, Google Chrome: Πώς να απαλλαγείτε εύκολα από τις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις ιστοτόπων

Πολλές φορές αποδεχόμαστε να μας έρχονται ειδοποιήσεις από ιστότοπους χωρίς να θέλουμε πραγματικά, είτε από κεκτημένη ταχύτητα, είτε επειδή μπερδευτήκαμε.

Το Google Chrome τώρα προσφέρει μια λύση με άμεση κατάργηση εγγραφής, στην ίδια την ειδοποίηση. Αυτή η δυνατότητα κυκλοφορεί πρώτα στα Pixels, αλλά η εταιρεία υπόσχεται ότι θα έρθει σε περισσότερες συσκευές Android «σύντομα» και θα προσφέρει μια επιλογή κατάργησης εγγραφής ακριβώς μέσα στην ειδοποίηση. Πατώντας το κουμπί τελειώνετε με τα ανεπιθύμητα μηνύματα του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Google Chrome, Google Chrome: Πώς να απαλλαγείτε εύκολα από τις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις ιστοτόπων

Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνετε την κατάργηση σε όλους τους ιστότοπους που δεν θέλετε να σας στέλνουν ειδοποιήσεις.

Εκτός από αυτήν τη δυνατότητα, το Chrome λαμβάνει επίσης έναν βελτιωμένο Έλεγχο ασφαλείας, ο οποίος θα τρέχει αυτόματα στο παρασκήνιο και θα ανακαλεί τις άδειες ειδοποιήσεων από ιστότοπους που η Ασφαλής περιήγηση Google βρίσκει ότι “παραπλανούν τους χρήστες να παραχωρήσουν την άδεια”.

Ο νέος Έλεγχος ασφαλείας θα σας ενημερώνει για τις ενέργειες που κάνει, όπως ανάκληση αδειών από ιστότοπους που δεν επισκέπτεστε πλέον, επισήμανση ανεπιθύμητων ειδοποιήσεων και άλλα. Θα σας υπενθυμίσει επίσης τυχόν ζητήματα ασφάλειας που πρέπει να επιλυθούν και άλλα σημαντικά πράγματα.

Google Chrome, Google Chrome: Πώς να απαλλαγείτε εύκολα από τις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις ιστοτόπων

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε να παραχωρήσετε δικαιώματα όπως πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό σας για μία μόνο φορά. Μόλις αποχωρήσετε από τον συγκεκριμένο ιστότοπο, τα δικαιώματα θα ανακληθούν και ο ιστότοπος δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει έως ότου τα εκχωρήσετε ξανά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
eagle

Επιτέλους!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro Fold: Απέτυχε σε τεστ κάμψης – Έσπασε στα δύο

Το Google Pixel Fold είχε αποτύχει στο τεστ κάμψης του JerryRigEverything και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί ο διαδοχός του, το Google Pixel 9 Pro Fold.

Smartphones Galaxy Google Google Pixel

Circle to Search: Η λειτουργία έρχεται και σε συσκευές εκτός Pixel και Galaxy

To Circle to Search σάς επιτρέπει να κυκλώνετε οτιδήποτε στην οθόνη και να τρέχετε μια οπτική αναζήτηση μέσω Google Search και Google Lens.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 9 Pro Fold: Πόσο εύκολα επισκευάζεται;

Το Pixel 9 Pro Fold της Google πέρασε ένα τεστ επισκευασιμότητας, αξιοσημείωτο λόγω της λεπτής φύσης και των υψηλών τιμών των αναδιπλούμενων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel 9 Pro XL

Λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης αποκλειστικές για τα Google Pixel 9 ίσως έρθουν και σε παλαιότερα μοντέλα

Κάποια χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης της σειράς Pixel 9 μπορεί να φτάσουν και σε παλαιότερες συσκευές της Google.