Google Chrome, Η ολοκληρωμένη έκδοση

Το Chrome, o browser ανοιχτού κώδικα της Google, αναβαθμίστηκε και βγήκε σήμερα από την έκδοση beta. Με περισσότερο από δέκα εκατομμύρια χρήστες και στις 7 ηπείρους, το Google Chrome συνεισφέρει ενεργά στη διευκόλυνση της αναζήτησης, αλλά και της πλοήγησης στο διαδίκτυο. Σήμερα, μετά από 100 μέρες σκληρής δουλειάς και προσπάθειας για τη βελτίωση της σταθερότητας και της απόδοσης του browser, η Google είναι έτοιμη να αποσύρει την ετικέτα beta.

Το Google Chrome σχεδιάστηκε για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Internet. Παρόλο, που αρχικά οι ιστοσελίδες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από απλό κείμενο, σήμερα δημιουργούνται εξαρχής για να υποστηρίζουν μία πλειάδα από δυναμικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων videos, παιχνιδιών, εργαλείων συνεργασίας και πολλά άλλα. Η Google δημιούργησε τον Chrome, έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται όλες αυτές τις καινοτομίες με ταχύτητα, ευκολία και σταθερότητα.

Από την πρώτη ημέρα της διάθεσης του Chrome τον Σεπτέμβριο, η Google έχει βελτιώσει τον browser σε μερικά επίμαχα σημεία όπως:

• Σταθερότητα και αποτελεσματικότητα. Οι κατασκευαστές του Google Chrome επικεντρώθηκαν στη βελτίωση της σταθερότητας και ιδιαίτερα σε σχέση με το video και την ακουστική.

• Μεγαλύτερη ταχύτητα. Το Google Chrome ξεκινά γρήγορα, ανοίγει σελίδες γρήγορα και τώρα γίνεται ακόμα γρηγορότερο. Η Google προχώρησε σε βελτιώσεις για τη μηχανή V8 JavaScript, οι οποίες ενισχύουν την ταχύτητα του browser.

• Διαχειριστής Σελιδοδεικτών και έλεγχοι προσωπικών δεδομένων. Η βελτίωση των σελιδοδεικτών αποτελούσε βασική ανάγκη των χρηστών του Google Chrome και ως αποτέλεσμα η Google πραγματοποίησε την επιθυμία τους. Οι σελιδοδείκτες είναι πλέον πιο εύκολοι στη διαχείριση. Επιπλέον, όλα τα χαρακτηριστικά του Google Chrome, που μπορεί να επηρεάζουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, έχουν τώρα συγκεντρωθεί σε ένα σημείο με λεπτομερή επεξήγηση για το κάθε ένα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες.

Παρόλο που η Google είναι έτοιμη να απομακρύνει την ετικέτα beta, έχοντας εκπληρώσει όλους του στόχους της όσον αφορά στη σταθερότητα και στην απόδοση, έχουν μείνει ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να υλοποιηθούν. Η Google σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά στον Google Chrome, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης για Mac και Linux.

Για να κατεβάσετε τον Google Chrome (δωρεάν), μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση https://www.google.gr/chrome
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση του Chrome, μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω blog της Google: https://www.googleblog.blogspot.com

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Το φαινόμενο Gamestop ενισχύθηκε από τα social media bots

H εταιρεία κυβερνοασφαλείας PiiQ Media σημειώνει ότι τα social media bots ήταν εκείνα που ενίσχυσαν τον ντόρο γύρω από το Gamestop.

Internet Facebook

To Facebook προσφέρει κίνητρα στις μικρές επιχειρήσεις

Το Facebook επιδίδεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αναιρέσει τις συνέπειες από την παύση των προσωποποιημένων διαφημίσεων της Apple.

Internet featured Social Media

Έρευνα: Πόσο κολλημένοι στα social media είναι οι Έλληνες;

Η πανελλήνια Έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari δείχνει την αύξηση της ψηφιακής ενασχόλησης των Ελλήνων κατά 92% σε ηλικίες μεταξύ 16-74 χρονών.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.