Google Chrome: Θα αποκλείει διαφημίσεις που καταναλώνουν πόρους υπερβολικά

Google Chrome, Google Chrome: Θα αποκλείει διαφημίσεις που καταναλώνουν πόρους υπερβολικά

Το Google Chrome σύντομα θα αποκλείει διαφημίσεις που καταναλώνουν πάρα πολλούς υπολογιστικούς πόρους, όπως δήλωσε η Google την Πέμπτη. Η Google θα αρχίσει να πειραματίζεται με την τεχνολογία τους προσεχείς μήνες και σχεδιάζει να την ενσωματώσει στο Chrome τον Αύγουστο. Σκοπός είναι να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών, λιγότερη χρήση του δικτύου και βελτιωμένη ταχύτητα πλοήγησης.

Με την κίνηση αυτή θα αποβάλει μόνο τις χειρότερες κατηγορίες διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προσπαθούν να εξορύξουν κρυπτονομίσματα, που χρησιμοποιούν εικόνες με αδικαιολόγητα μεγάλα μεγέθη αρχείων, που απαιτούν περισσότερα από 4 megabyte δεδομένων δικτύου ή που καταλαμβάνουν πόρους του προγράμματος περιήγησης για περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα. Αυτές οι διαφημίσεις θα αντικατασταθούν από μια ειδοποίηση με την ένδειξη “η διαφήμιση καταργήθηκε“.

Η νέα παρέμβαση της Google αντικατοπτρίζει μια αυξανόμενη προσπάθεια των προγραμμάτων περιήγησης να προσπαθήσουν να διορθώσουν προβλήματα που μπορούν να υποβαθμίσουν την εμπειρία της πλοήγησης. Το Brave αποκλείει τις διαφημίσεις από προεπιλογή, το Vivaldi προσφέρει τώρα τον αποκλεισμό διαφημίσεων ως προαιρετική επιλογή και τα Apple Safari, Microsoft Edge και Mozilla λαμβάνουν διάφορα μέτρα για να εμποδίσουν τις διαφημίσεις να παρακολουθούν την πλοήγηση του χρήστη στο διαδίκτυο και να παραβιάζουν το απόρρητο.

Google Chrome, Google Chrome: Θα αποκλείει διαφημίσεις που καταναλώνουν πόρους υπερβολικά

Οι διαφημιζόμενοι μπορεί να μην είναι ικανοποιημένοι με τις αλλαγές, αλλά πολλοί από εμάς λαμβάνουμε ακόμη πιο επιθετικές ενέργειες από ότι από προεπιλογή κάνουν τα προγράμματα περιήγησης. Η ενέργεια θα στοχεύει διαφημίσεις που ανακάλυψε η Google ότι είναι οι χειρότεροι παραβάτες που υπερβαίνουν τα όρια. “Ενώ μόνο το 0,3% των διαφημίσεων υπερβαίνει αυτό το όριο σήμερα, αντιπροσωπεύουν το 27% των δεδομένων δικτύου που χρησιμοποιούνται από διαφημίσεις και το 28% του συνόλου χρήσης της CPU“, δήλωσε ο Marshall Vale, διαχειριστής του Google Chrome.

Η Google, η οποία βασίζεται σε διαδικτυακές διαφημίσεις για το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, δήλωσε το 2016 ότι το Google Chrome δεν θα αποκλείσει διαφημίσεις. Αλλά είχε μια αλλαγή κατεύθυνσης και το 2018 άρχισε να αποκλείει διαφημίσεις σε ιστότοπους που χρησιμοποιούσαν πολλά δεδομένα για την κρίση της Google και πήρε μέρος στη συμμαχική προσπάθεια του κλάδου, το Coalition for Better Ads. Επίσης, το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft, που βασίζεται στο Google Chromium που χρησιμοποιεί το Chrome, έχει επίσης κινηθεί για να αποκλείσει παρεμβατικές διαφημίσεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Πολύ καλή κίνηση…. ίσως η καλύτερη που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.