Η Google μαθαίνει στον κόσμο τι είναι το Συριακό

Google Συριακό, Η Google μαθαίνει στον κόσμο τι είναι το Συριακό

Η Google συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός ιστοτόπου που απαντάει στις πιο βασικές ερωτήσεις όσων αναρωτιούνται σχετικά με τη Συρία.

Ο ιστότοπος ονομάζεται Searching for Syria και λανσαρίστηκε σήμερα. Στην ουσία, απαντάει τις πέντε πιο κοινές αναζητήσεις του Google σχετικά με το Συριακό και την προσφυγική κρίση. Σύμφωνα με το Google, το 2016, υπήρξαν δεκάδες εκατομμύρια αναζητήσεις σχετικά με τη Συρία.

Έτσι, στον ιστότοπο αυτό κάποιος μπορεί να λάβει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: “Τι συμβαίνει στη Συρία;”, “Πώς ήταν η Συρία πριν τον Πόλεμο”; Οι απαντήσεις συνδυάζουν δεδομένα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τα Google Maps, βίντεο, φωτογραφίες και εικόνες από δορυφόρους αλλά και από μετανάστες.

Ο σκοπός της δημιουργίας της σελίδας αυτής, ήταν οι άνθρωποι να λαμβάνουν αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με την Συρία, καθώς ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ψευδών ειδήσεων.

Η Google ανέφερε σε ανάρτηση στο blog της: “Ο διαμοιρασμός αυτών των τάσεων, με βάση επαληθευμένα δεδομένα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ θα εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που θέλουν να μάθουν περισσότερα για ένα από τα πιο τρομακτικά γεγονότα των έξι τελευταίων ετών, θα μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό”.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Αυτό το σάιτ είναι εντελώς ανούσιο. Δεν εξηγεί τίποτα, δεν δίνει σε τίποτα απαντήσεις και προωθεί την προπαγάνδα του ΟΗΕ και των ΗΠΑ. Και στις 5 ερωτήσεις που παρουσιάζει δίνει ανάλαφρες, καθησυχαστικές απαντήσεις με τη χρήση μίας μόνο πρότασης. Το θέμα αυτό είναι από τα πιο σοβαρά της εποχής μας και χρειάζεται πολύωρες συζητήσεις και δεν αξίζει μία ξερή, απλή και ανούσια απάντηση. Καταδικαστέα η Google, που προωθεί τον εφησυχασμό του λαού και εσείς που το δημοσιεύσατε χώρις να σκεφτείτε τη σοβαρότητα του θέματος. Η Google ΔΕΝ μαθαίνει στον κόσμο τι είναι το συρριακο έπρεπε να είναι ο τίτλος του άρθρου.

Νίκος 31

Η Google συνεργάστηκε με τον OHE για αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση του κοινού. Μάλιστα.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν διάβασα πιανού δημιούργημα ήτανε οι τζιχαντιστές..

xloridist

Προπαγάνδα υπέρ των τζιχαντιστών και παραπληροφόρηση made in usa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.