Google Doodle: Γιορτάζει την άφιξη του Juno στον Δία

Η Google για να τιμήσει το Juno της NASA το οποίο κατάφερε να μπει σε τροχιά γύρω από τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, Δία, έχει αναρτήσει σήμερα ένα μοναδικό κινούμενο doodle.

Η αποστολή Juno έχει ως στόχο να λάβει νέες μετρήσεις και έγχρωμες φωτογραφίες χάρη στα εννέα όργανα που βρίσκονται επάνω στον ομώνυμο δορυφόρο. To Juno ξεκίνησε το ταξίδι του στις 5 Αυγούστου 2011 και σχεδόν 5 χρόνια μετά, σήμερα τα ξημερώματα της 5ης Ιουλίου κατάφερε να φτάσει στον πλανήτη Δία και να ξεκινήσει τη διαδικασία για να μπει σε τροχιά γύρω του.

Το Juno θα κάνει περίπου 37 πλήρης περιστροφές γύρω από τον πλανήτη σε περίπου 20 μήνες, ενώ η πρώτη φωτογραφία από πλανήτη γίγαντα, τον Δία, ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα.

Είμαστε ήδη σε αναμονή για να δούμε τι πληροφορίες και φωτογραφίες θα συλλέξει το Juno από τον μακρινό Δία και το μόνο που έχουμε να πούμε στη NASA, είναι ότι είπε και η Google, “Bravo, Juno!”.

Google Doodle, Google Doodle: Γιορτάζει την άφιξη του Juno στον Δία

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.