Η Google εργάζεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για iOS

Google iOS, Η Google εργάζεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για iOS

Οι προγραμματιστές της Google εργάζονται σε ένα πειραματικό πρόγραμμα περιήγησης για iOS που θα παραβίαζε τους περιορισμούς της μηχανής του προγράμματος περιήγησης της Apple.

Το πειραματικό πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί τη μηχανή Blink της Google. Ωστόσο, εάν η Google προσπαθούσε να το κυκλοφορήσει στο App Store , δεν θα περνούσε τη διαδικασία ελέγχου εφαρμογών της Apple. Οι κανόνες του App Store της Apple υπαγορεύουν ότι οι εφαρμογές προγράμματος περιήγησης σε iOS και iPadOS πρέπει να χρησιμοποιούν τη δική τους μηχανή προγράμματος περιήγησης WebKit. Αυτό σημαίνει ότι ενώ τα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome και το Microsoft Edge είναι κατασκευασμένα με Chromium σε macOS και Windows, οι αντίστοιχοι iOS αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το WebKit της Apple, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται παρόμοια με το Safari.

Βάσει των ορατών δεσμεύσεων κώδικα, η εφαρμογή φέρεται να μοιάζει με την έναρξη μιας εναλλακτικής έκδοσης προγράμματος περιήγησης και εξακολουθεί να λείπει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά σε αυτό το αρχικό στάδιο. Η Google ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή είναι απλώς «ένα πειραματικό πρωτότυπο με στόχο την κατανόηση ορισμένων πτυχών της απόδοσης στο iOS» και «δεν θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες και θα συνεχίσουμε να συμμορφωνόμαστε με τις πολιτικές της Apple».

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.