Google & Facebook: Συνεργάζονται για την δημιουγία υποθαλάσσιου καλώδιου internet

Η Google και το Facebook αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν το πιο γρήγορο υποθαλάσσιο καλώδιο για ίντερνετ, που θα διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το καλώδιο ταχύτητας 120 terabits το δευτερόλεπτο, θα συνδέει το Λος Άντζελες με το Χονγκ Κονγκ. Οι δύο κολοσσοί του ίντερνετ, συνεργάζονται επίσης με την Pacific Light Data Communication, θυγατρική της China Soft Power Technology. Το μήκος του καλωδίου θα είναι εντυπωσιακό, φτάνοντας τα 12.800 χιλιόμετρα.

Το project αυτό ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά τότε το Facebook και η Google δεν είχαν αναμειχθεί. Οι υπολογισμοί για το κόστος του έργου έφταναν τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Το καλώδιο θα αποτελείται από 5 ζευγάρια οπτικών ινών, με το καθένα να έχει την δυνατότητα να παρέχει 24 Tbps bandwidth.

Μπορεί αυτή η συνεργασία να φαίνεται παράξενη, αφού οι εταιρείες αυτές ασχολούνται κυρίως με το software, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Το Facebook μαζί με την Microsoft, έχουν ήδη μια τέτοια συνεργασία που αφορούσε ένα καλώδιο ίντερνετ που διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Φυσικά κάθε εταιρεία θα έχει το δικό της μερίδιο στο καλώδιο αυτό. Η Google θα χρησιμοποιεί το δικό της ζευγάρι οπτικών ινών, για να εξασφαλίσει ότι τα δεδομένα της παραμένουν ιδιωτικά. Επιπλέον, το νέο αυτό καλώδιο θα φέρει μεγαλύτερο bandwidth και χαμηλότερο latency στους πελάτες στην περιοχή.

Undewater Cable trans-pacific Google Facebook, Google & Facebook: Συνεργάζονται για την δημιουγία υποθαλάσσιου καλώδιου internet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Με τα κέρδη που απολαμβάνουν οι εταιρίες αυτές και τις φοροαπαλλαγές και λίγα κάνουν

Panos

Τι στιγμή που έχεις εκατοντάδες δορυφόρους τηλεπικοινωνιών τι το θες το καλώδιο… ύποπτο

bezilys

@Panos δεν είναι ένα απλό καλώδιο εδώ μιλάμε για οπτικές ίνες!! Χαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.