Google: Γιορτάζει τα 15 χρόνια Street View με μια νέα κάμερα

street view, Google: Γιορτάζει τα 15 χρόνια Street View με μια νέα κάμερα

Το Street View γίνεται σήμερα 15 χρονών και, για να το γιορτάσει, η Google μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε προηγούμενες εικόνες του μέσω κινητού. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε desktops από το 2014, αλλά μόλις τώρα κυκλοφόρησε για iOS και Android.

street view, Google: Γιορτάζει τα 15 χρόνια Street View με μια νέα κάμερα

Όπου είναι διαθέσιμη η λειτουργία, θα υπάρχει η επιλογή “Εμφάνιση ημερομηνιών λειτουργίας” που αποκαλύπτει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα Street View ενός συγκεκριμένου μέρους.

Ο τεχνολογικός κολοσσός πραγματοποιεί μια τεράστια ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καταγράφει δεδομένα Street View για τους Χάρτες Google με μια νέα κάμερα.

street view, Google: Γιορτάζει τα 15 χρόνια Street View με μια νέα κάμερα

Η νέα κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει σχάρα οροφής και μπορεί να ελεγχθεί με φορητή συσκευή. Ζυγίζει λιγότερο από 15 κιλά και δεν ξεπερνά σε μέγεθος μια γάτα. Σκοπός της να επιτρέψει στην Google να επεκτείνει το Street View σε παραδοσιακά υποχαρτογραφημένες περιοχές, όπως η ζούγκλα του Αμαζονίου.

Ακόμα, το Street View Studio θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν ακολουθίες εικόνων 360° στους Χάρτες Google γρήγορα και μαζικά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανόλης

Απο Ελλάδα ξέρουμε πότε θα ξαναπεράσει?Έχουν καιρό να ενημερωθούν οι χάρτες..

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, δεν έχουμε μάθει κάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.