Google: Hackers κλέβουν σχεδόν 250.000 web logins την εβδομάδα

google logins, Google: Hackers κλέβουν σχεδόν 250.000 web logins την εβδομάδα

H Google πραγματοποίησε μια έρευνα σχετικά με τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των υπηρεσιών της και βρήκε ότι τα phishing attacks είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Η εταιρεία μελέτησε τους τρόπους με τους οποίους οι hackers κλέβουν τους κωδικούς και στη συνέχεια παραβιάζουν τους λογαριασμούς.

Σε διάστημα 12 μηνώ κλάπηκαν 788.000 κωδικοί log in μέσω keyloggers (εργαλεία που καταγράφουν κάθε κουμπί που πατάς), 12 εκατ. κλάπηκαν μέσω phishing (μια μέθοδος που σε παγιδεύει να δώσεις τις προσωπικές σου πληροφορίες) και 3.3 δισεκατ. εκτέθηκαν από third-party data breaches.

Σύμφωνα με την Google, 12-25% των επιθέσεων phishing και keylogger σε λογαριασμούς της έχει ως αποτέλεσμα να υποκλαπούν τελικά έγκυροι κωδικοί.

Ωστόσο, οι επιτιθέμενοι πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Χρησιμοποιούν εργαλεία που προσπαθούν να επεξεργαστούν αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις IP, τύπους συσκευών και τις τοποθεσίες των στόχων, σε περίπτωση που ένας κωδικός πρόσβασης δεν είναι αρκετός για την επιτυχή κατάληψη του λογαριασμού.

Η Google συνεργάστηκε με την UC Berkeley για την έρευνα, στην οποία ανέλυσε “πολλές μαύρες αγορές” που πωλούνται third-party password breaches και βρήκε ότι κατά το διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017, χρησιμοποιήθηκαν 25.000 blackhat tools για phishing και keylogging.

Ενώ η έρευνα επικεντρώθηκε μόνο σε λογαριασμούς Google, η εταιρεία προειδοποιεί ότι οι τακτικές αυτές απειλούν όλες τις online πλατφόρμες.

Για να προστατευτείτε, η Google συνιστά μια επίσκεψη στην σελίδα Security Checkup και να επιτρέψετε στον Chrome να δημιουργεί αυτόματα κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας και να τους αποθηκεύσει μέσω Smart Lock.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.