Google Maps: Πώς να εμποδίσετε την καταγραφή της τοποθεσίας σας

Google, Google Maps: Πώς να εμποδίσετε την καταγραφή της τοποθεσίας σας

Κατά καιρούς έχουμε δει να προκύπτουν συζητήσεις, σχετικά με τα δεδομένα που κοινοποιούνται στο διαδίκτυο. Ενώ σε κάποιες χώρες έχουν ληφθεί μέτρα, οι εταιρείες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπο για να “τρυπώνουν” στα προσωπικά μας δεδομένα.

Μία από τις εταιρείες που έχει απασχολήσει η κοινή γνώμη, είναι η Google η οποία όπως φαίνεται συνεχίζει να καταγράφει την δραστηριότητα μας και τα μέρη που βρισκόμαστε. Πώς όμως μπορούμε να την εμποδίσουμε;

Αν ελέγξετε το “Privacy Checkup”, μπορείτε να δείτε τι γνωρίζει για εσάς ή όχι. Βάζετε μια τυχαία ημερομηνία και πολύ απλά θα δείτε αν έχει καταγράψει την δραστηριότητα σας, όπως για παράδειγμα σε ποια περιοχή ήσασταν την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα ορίσετε.

Σε αναφορές που έχει κάνει στο παρελθόν η εταιρεία, γνωστοποιεί πως η καταγραφή της τοποθεσίας, γίνεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χάρτης με την βοήθεια των συνδεδεμένων σας συσκευών ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιείτε κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία της. Επίσης αναφέρει, πως το συγκεκριμένο ιστορικό, είναι ορατό μόνο σε εσάς και το κάνει, για να σας βοηθήσει με τις διαδρομές που ήδη γνωρίζετε ή να ανακαλύψετε νέες περιοχές και διαδρομές.

Πώς όμως μπορείτε να εμποδίσετε την Google;

Google, Google Maps: Πώς να εμποδίσετε την καταγραφή της τοποθεσίας σας

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλά:

  • Πηγαίνετε στο  myaccount.google.com/privacycheckup.
  • Στην συνέχεια πηγαίνετε στο “Location History” και επιλέξτε το “Manage Location History.”
  • Εκεί θα βρείτε με κάθε λεπτομέρεια, όλα τα μέρη στα οποία έχετε βρεθεί.
  • Κάντε ένα tap στο “Manage Location History” και κλείστε το κουμπάκι που λέει Location History.

Για να σβήσετε το ιστορικό σας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

  • Επιλέξτε το κουμπί των ρυθμίσεων στο “Location History”
  • Επιλέξτε “Delete all location history.”

Ωστόσο για να σταματήσει τελείως η Google να καταγράφει τις κινήσεις σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το “Web & App Activity”. Καθώς η εταιρεία λέει πως καταγράφει τις τοποθεσίες σας, προκειμένου να σας προσφέρει καλύτερες προτάσεις όσον αφορά τους χάρτες και άλλες υπηρεσίες της.

Το web and app activity, απενεργοποιείται ως εξής:

  • Πηγαίνετε στο σημείο που λέγεται  myaccount.google.com/activitycontrols
  • Από εκεί απενεργοποιείτε και αυτή την δραστηριότητα

Σε μια εποχή που όλα γίνονται online, εσείς λαμβάνετε σοβαρά την ασφάλεια των δεδομένων σας;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

σε μένα όλα είναι σε παύση (καλά προφανώς και συνεχίζει και καταγράφει και αν ζητήσει κάποια κυβερνητική η μη υπηρεσία θα τους τα παραδώσει ολα)

Vendetta

Η κυβερνητική ή μη υπηρεσία κοιμάται και ξυπνάει με το ποια μέρη επισκέπτεσαι και σύντομα θα τους τα ζητήσει…ποσο μεγαλη ιδεα εχετε για το εαυτο σας μερικοι που νομιζετε οτι περα απο το μαρκετινγκ ειστε και σημαντικοι για τις υπηρεσιες πληροφοριων με κανει και γελαω!!!

Darth

όταν σε θεωρούν κίνδυνο για χ ψ λόγο πχ για της απόψεις σου για το τι λες για μερικά άτομα το μόνο εύκολο είναι να πάρουν έτοιμο ιστορικό για σένα χωρίς καθόλου κόπο (btw το πλέον το να σε θωρήσουν επικίνδυνο κλπ δεν έχει καμία σχέση με παλιά να πεις τον πρόεδρο μα…. αρκει να πεις κάπου κάτι που θα φορεθεί hate speech αρκεί ) και πολλά άλλα που παλιά απλά θεωρούσαμε ελευθερία του λόγου πχ

Vendetta

Άρα φοβάσαι ότι ο ασήμαντος Darth ή Vendetta γίνεται σημαντικός όταν θα αρχίσει να λογοκρίνει τις κυβερνητικές πολιτικές?
Άντε και παίρνουν τις πληροφορίες. Τι φοβασαι? Μην αποκαλυφθει η φανταστικη γιαφκα ή η ερωμενη?

Darth

Όχι αλλά πχ όταν θεωρούν λογοκρισία οτιδιοτε πλέον και για ασήμαντα πράγματα (όπως τώρα τα θεωρούσαμε) σε μπαγλαρωνουν δεν λει να εκτίθεσαι χωρίς λόγο, ηβτα λες ελεύθερα και κρύβεις τα ίχνη σου η δεν λες τπτ δεν εκφράζεις καμία γνώμη και δεν κάνεις τπτ και είσαι ήσυχος, δεν έχει σημασία πλέον το σημαντικός και ασύρματος

T N

Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο πράγματι ξυπνάει και κοιμάται με το τι κάνω εγώ όπως και για πολλούς άλλους. Ακόμη και για σένα που είσαι ασήμαντος στο μυαλό σου…. Αλλά αρκετά ικανός για ψηφίζεις αγοράζεις, εργαζεσαι κτλ.
Ο κόσμος ελέγχεται με το να ξέρει κάποιος τόσο συγκεντρωτικα όσο και ατομικά που πηγαίνει ο κόσμος τι του αρέσει, τι επιλέγει, τι φοβάται, τι τον προβληματιζει κτλ. Αν κάποιος τα ξέρει αυτά…. Κυβερνάει τον κόσμο σου και σου πουλάει τι θέλει ή σε αγοράζει πχ τον ψήφο σου οπότε θέλει για όποιον θέλει.
Σκέψου απλώς αν δεν ήταν σημαντικά όλα αυτά…. Γιατί μια επιχείρηση πχ η Google ξοδεύει δις ευρώ για να τα καταγράφει διατηρεί και επεξεργαζεται… Προφανώς όχι για πλάκα….. Και σίγουρα γιατί τις φέρνουν περισσότερα χρήματα από αυτά που ξοδεύει. Και ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις προσπαθούν να τα προστατεύουν.κ
Απλή λογική χωρίς παράνοια…. Είναι πολλά τα δισ χεχε.

Vendetta

Όλα αυτά που λες εσύ τα συνόψισα περιεκτικά στην πρόταση “που νομιζετε οτι περα απο το μαρκετινγκ”. Όσον για το κυβερνάει τον κοσμο μου αυτος που γνωρίζει τις συνήθειες μου τότε είσαι περισσότερο από χαζός διοτι δέχεσαι ότι οι αδυναμίες σου είναι οι συνήθειες σου και όχι το μυαλό σου.

Vendetta

Δεν το έθεσα σωστά…διότι δέχεσαι ως αδυναμίες τις συνηθειες σου και οχι να λειτουργείς τον μυαλό σου

bill

οι μονοι που κλεινουν τις υπηρεσίες google maps ειναι τα ανθρωπακια που νομιζουν οτι ειναι καποιοι κ δν ασχολείται μαζι τους ουτε η μανα τους
ρε ειστε καλα?
ποιοι νομιζετε οτι ειστε?
αμα χρησιμοποιεις οπως πρεπει το google maps είναι φοβερα χρησιμο εχω βαλει την τοποθεσια και ωρα που δουλευω οπως κ το σπιτι μου
καθε μερα πριν φυγω για δουλειά με ενημερωνει τι κινηση υπαρχει κ αμα υπαρχει μ λεει να παω απο αλλο δρομο οπως επισης κ οταν σχολαω για να παω σπιτι μ
μ εχει γλυτωσει απειρες ωρες που ενω θα ημουν μεσα στην κινηση κ τν ταλαιπωρια παω χαλαρος κ στην ωρα μ
για κατεβειτε λιγο απτο καλαμι σας που το χετε δει ολοι κατασκοποι

T N

Ανθρωπάκια είναι άνθρωποι όπως πχ εσεις που σας αγοράζουν ή πουλάνε ότι θέλουν γιατί απλά είστε η μάζα που πουλάει τζάμπα τα προσωπικά δεδομένα του.
Δηλαδή πχ η Google είναι η χαζή επιχείρηση που ξοδεύει δισ για να διατηρεί και επεξεργαζεται τα προσωπικά δεδομένα σας γιατί δεν έχουν σημασία και αξία χαχα. Άμα δεν είχαν δε θα τα ζητούσε τόσο απλά. Είναι πολλά περισσότερα τα δισ από τα κέρδη από τη χρήση των προσωπικών δεδομένων. Απλώς πολλοί τα χαρίζουν τζάμπα ως ασημαντα ανθρωπάκια και λίγοι πλουτιζουν που είναι έξυπνοι.
Το ερώτημα είναι απλώς πόσο κορόιδαρα είσαι να δινεις τζάμπα τη ζωή σου και τα δεδομένα σου σε κάποιους που πλουτιζουν…. ή πόσο έξυπνος να τα διαχείριζεσαι εσύ και να κερδίσεις ότι θέλεις εσύ.

Vendetta

Τελικά ποιος έχει το πρόβλημα? Ο bill που επιθυμεί η google και η καθε google να χρησιμοποιεί τα προσωπικά του δεδομένα ωστε να γλιτώνει χρόνο διευκολύνοντας τη ζωή του ή εσυ με τους φόβους και τις αδυναμίες σου να κρυβεσαι?
Και κάτι ακόμα…πλούτισε η google που ο bill κερδιζει ένα μισάωρο από τη ζωή του στη κίνηση και στο μποτιλιάρισμα? μπράβο της!!!

bill

το πρόβλημα το χουν αυτοι που κραζουν ατομα σαν εμενα που δεν με νοιαζει που η γοογλε χρησιμοποιεί τα στοιχεια της το ποθεσιας μου κ εγω βγαινω ουσιαστικα κερδισμένος
που εντωμεταξύ τα ιδια ατομα που μιλανε για προσωπικά δεδομενα αναιβαζουν 300 δτορυ τν μερα για το που ειναι κ τι κανουν αλλα οταν τους λεει η γοογλε φιλε δωσε μ τα προσωπικα σ δεδομένα να σ κανω τν ζωη λιγο πιο ευκολη κραζουν μεχρι αηδίας
λες ρε κακομοιρακο αμα κλεισεις τις υπηρεσίες της γοογλε κρύβεις κ τν τοποθεσια σου
πλεον σε αυτο τν κοσμο ζουμε
απλα υπαρχουν οι εξυπνοι που ξερουν οτι δεν μπορουν να το αποφυγουν κ το χρησιμοποιούν για να βγουν κερδισμενοι απο ολο αυτο με οποιοδήποτε τροπο
κ απτην αλλη οι προβληματικοι που κραζουν κραζουν μοιραζουν στο φβ κ στο ινστα μεχρι κ τι ωρα χεζουν αλλα τους πειραζει η γοογλε κ η καθε γοογλε
μπεεεεεε3

Τακης

καλο ειναι να τα κλεινετε ολοι , γιατι ποτέ δεν ξερετε εκει που πηγαινετε για καφε να σας την εχουν στημενη και να σας περιμενουν επειδη ανεβασατε φωτο στο φβ , επισης διαγραψτε το φβ και ολα τα σοσιαλ μιντια γιατι προβαλλετε τη ζωη σας και ολα αυτα αποθηκευονται και παρακολουθουνται απο την CIA. Να κλεινετε με ταινια την καμερα του κινητου σας γιατι το ανοιγουν κρυφα και βλεπουν τι κανετε. ΠΡΟΣΟΧΗ ποτε μην παιρνετε μαζι σας το κινητο στην τουαλετα γιατι σας παρακολουθουν και εκει. Μπορειτε να βρειτε στην μαυρη αγορα καποια κινητα της νοκια παλια που δεν μπορουν να εντοπιστουν.

bill

ελπιζω να τρολαρεις γτ αμα τα εννοείς εχεις σοβαρο προβλημα

Vendetta

Αυτο με την τουαλέτα δεν το φανταζόμουν…δηλαδή τέρμα το pornhub οταν καταθέτεις?

Gp*

Ο Σταλιν θα ειχε ενα τεραστιο χαμογελο αν ειχε στη διαθεση του τα δεδομενα της google!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.