Beyond 4.0

Συμφωνία Google και epa για το Google News

H Google και η epa ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η μηχανή αναζήτησης θα φιλοξενεί το περιεχόμενο της epa στην υπηρεσία Google News. Βάσει της νέας συνεργασίας οι χρήστες του Google News θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν, με εύκολο και γρήγορο τρόπο, πρωτότυπες φωτογραφίες και άρθρα από τις διαδικτυακές υπηρεσίες των οκτώ από τα έντεκα μετοχικά πρακτορεία της epa, μεταξύ των οποίων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτή η νέα προσέγγιση όχι μόνο ενισχύει την εμπειρία των χρηστών, αλλά παράλληλα προσφέρει αναγνώριση στους δημοσιογράφους και στους εκδότες που πραγματικά δουλεύουν σκληρά για να κάνουν τη διαφορά στην επικαιρότητα», δήλωσε ο Josh Cohen, Business Product Manager της Google News. «Είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με την epa και μέσω αυτής με οκτώ από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά πρακτορεία».

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που κατορθώσαμε να επιτύχουμε αυτή τη συμφωνία με τη Google και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για όλους: η epa, τα συμμετέχοντα ειδησεογραφικά πρακτορεία και η Google θα ωφεληθούν από την αξιοποίηση των πρωτότυπων άρθρων μας και των φωτογραφιών μας για εμπορικούς σκοπούς, οι οποίες θα φιλοξενούνται από τη Google. Παράλληλα, και οι χρήστες θα ωφεληθούν από την εύχρηστη προσέγγιση στο ειδησεογραφικό περιεχόμενο», δήλωσε ο Jörg Schierenbeck, Διευθύνων Σύμβουλος της epa.

Τους επόμενους μήνες, η Google θα έχει τη δυνατότητα να συνδέει την πηγή του περιεχομένου του ειδησεογραφικού πρακτορείου. «Στο παρελθόν, το Google News εμφάνιζε πολλαπλά αντίγραφα φωτογραφιών και άρθρων από το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο με διαφορετικά links σε διάφορα sites» δήλωσε ο Josh Cohen. «Τώρα, μετά τη διεξαγωγή της συμφωνίας με την epa, το Google News θα μπορεί να πραγματοποιεί τη σύνδεση άμεσα με το πρωτότυπο άρθρο, σε μια σελίδα που θα φιλοξενείται από τη Google».

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν την επιλογή, με ένα κλικ, να δουν όλα τα υπόλοιπα αντίγραφα αυτών των άρθρων, οπουδήποτε και αν αυτά είχαν αρχικά εκδοθεί, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες να κάνουν κλικ πάνω σε αυτές τις ιστοσελίδες των εκδοτών και να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον περιεχόμενο, επιπρόσθετες πληροφορίες, καθώς επίσης και αναλύσεις εκδοτών.

«Η σημασία αυτής της συμφωνίας έγκειται στο ότι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναγνωρίζονται για το πρωτότυπο περιεχόμενο το οποίο παρέχουν και μπορούν πλέον να δημιουργήσουν νέα έσοδα, μέσω του διαχωρισμού των διαφημιστικών εσόδων με τη Google, για όλα τα άρθρα που φιλοξενούνται στο Google News» δήλωσε ο Walter Grolimund, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της epa.

Σχετικά με την epa
H epa (www.epa.eu), έχει χτίσει το όνομα της κορυφαίας πηγής ειδησεογραφικών φωτογραφιών, όσον αφορά στην Ευρώπη, από το πρώτο έτος της ίδρυσης της το 1985. Η epa ανήκει σε έντεκα από τα κορυφαία ειδησεογραφικά και φωτογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης, με τις καλύτερες φόρμες ειδησεογραφικών φωτογραφιών. Τον Μάρτιο του 2003, το πρακτορείο προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και δημιούργησε το δικό του παγκόσμιο δίκτυο φωτογράφων. Σήμερα, περισσότερες από 1000 φωτογραφίες της epa, κατά μέσο όρο, φτάνουν σε εκατοντάδες εφημερίδες, καθώς επίσης και στους συνδρομητές τους, σε όλες τις ηπείρους. Οι φωτογραφίες της epa έχουν κερδίσει βραβεία υψηλού κύρους στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Αφρική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet LinkedIn Microsoft

H Microsoft κλείνει το LinkedIn στην Κίνα

Η είδηση έρχεται λίγο αφότου το LinkedIn ήρθε αντιμέτωπο με ερωτήσεις αναφορικά με τη διαγραφή των προφίλ ορισμένων δημοσιογράφων.

Internet Bitcoin

Εξαιρετικά ανοδική η πορεία του Bitcoin που πηγαίνει για ρεκόρ

Το Bitcoin κινείται τις τελευταίες ώρες πολύ ανοδικά, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει και σε ιστορικό υψηλό.

Internet Black Friday featured

Black Friday 2021: Στον αέρα η φετινή Μαύρη Παρασκευή

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η εκπτωτική περίοδος Black Friday 2021, η αποκαλούμενη και ως Μαύρη Παρασκευή που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26/11.

Internet Hackers Acer

Η Acer επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση από hackers

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Acer, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών των προϊόντων της.