Google: Οι τρεις λέξεις που δίνουν πάντα λάθος αποτέλεσμα

Google, Google: Οι τρεις λέξεις που δίνουν πάντα λάθος αποτέλεσμα

Αν θέλετε να μπερδέψετε το Google, τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου, πρέπει απλώς να πληκτρολογήσετε τρεις λέξεις (αλλά όχι από την Ελλάδα).

Το ερώτημα “google vice president” επιστρέφει μόνο λανθασμένες απαντήσεις. Αυτό που εννοείται εδώ είναι «Ποιος είναι ο Αντιπρόεδρος της Google;», αλλά όταν γράφονται μόνο αυτές οι τρεις λέξεις, η μηχανή αναζήτησης απλώς δεν μπορεί να δώσει τη σωστή απάντηση. Ανάλογα, βέβαια, με το πού ζείτε.

Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, ο “αντιπρόεδρος της Google” θα φέρει ως κορυφαίο αποτέλεσμα την… Kamala Harris, η οποία είναι μεν αντιπρόεδρος αλλά των ΗΠΑ και όχι της Google.

Google, Google: Οι τρεις λέξεις που δίνουν πάντα λάθος αποτέλεσμα

Αυτό αποδεικνύει ότι, ακόμα και με όλες τις εξελίξεις στην επεξεργασία της φυσικής γλώσσας όλα αυτά τα χρόνια, η Google μπορεί να δυσκολευτεί να κατανοήσει το πλαίσιο που κρύβεται πίσω από ορισμένες ερωτήσεις.

Kάτω από την knowledge graph card που δείχνει την Kamala Harris και δίνει όλες τις σχετικές πληροφορίες από το Wikipedia, τα αποτελέσματα τελικά δείχνουν πληροφορίες για την εταιρική δομή της Google.

Ομοίως, εάν βρίσκεστε στη Γερμανία, οι πληροφορίες θα αφορούν πρωταρχικά τους αντιπροέδρους της Bundestag Yvonne Magwas και Aydan Özoğuz.

Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε αντιπρόεδρο, επομένως δεν έχουμε την ευκαιρία να μπερδέψουμε το Google Search.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.