Google Photos: Ιδιωτικά βίντεο στάλθηκαν σε αγνώστους

2

Google Photos Videos Bug

Πριν χρόνια η Google αντικατέστησε το Picasa με μία πιο εξελιγμένη εφαρμογή/υπηρεσία. Το Google Photos δεν παρέχει μόνο δυνατότητες οργάνωσης των φωτογραφιών μας, αλλά επιτρέπει τον συγχρονισμό τους στο cloud, και άλλα πολλά.

Άγνωστοι έλαβαν βίντεο αγνώστων

Φαίνεται όμως ότι η αποθήκευση των πολυμέσων στο cloud ενέχει κάποιους κινδύνους. Η Google επικοινώνησε μέσω email με κάποιους χρήστες της εφαρμογής Google Photos, ώστε να τους ενημερώσει ότι μερικά από τα προσωπικά ιδιωτικά βίντεο τους εστάλησαν κατά λάθος σε αγνώστους.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το τεχνικό σφάλμα που παρουσιάστηκε επηρέασε μόνο άτομα που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Google Takeout, και έκαναν λήψη των δεδομένων τους μεταξύ τις 21ης και 25ης Νοεμβρίου του 2019. Ο τεχνολογικός κολοσσός τονίζει ότι ένας μικρός αριθμός χρηστών έλαβε, μεταξύ των υπόλοιπων αρχείων, κάποια βίντεο που δεν του ανήκουν.

Σύμφωνα με τη Google το ποσοστό των χρηστών που επηρεάστηκαν είναι ιδιαίτερα μικρό, μόλις 0,01%. Δεδομένου όμως ότι παλαιότερα η εταιρεία είχε αναφέρει πώς το Google Photos έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, το νούμερο που προκύπτει δεν το λες και μικρό. Μιλάμε για πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες.

Βέβαια, η εταιρεία αναφέρει ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνο σε χρήστες που έκαναν λήψη των δεδομένων τους. Οπότε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια το πλήθος των χρηστών που έλαβαν βίντεο τα οποία δεν τους ανήκουν.

Τέλος, η Google αναφέρει ότι το πρόβλημα διορθώθηκε και έχει φροντίσει ώστε να μην επαναληφθεί. Επιπλέον, η εταιρεία ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία και είπε στους χρήστες να διαγράψουν τα αρχεία που κατέβασαν, και να πραγματοποιήσουν μία νέα λήψη μέσω του Google Takeout.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mr.R0(0t)

υπαρχει ενα περιεργο bug με το google photos εδω και πολυ καιρο… οταν κανετε delete photos απο τον καδο και μετα κλεισετε το app και το κανετε open ξανα ξαφνικα η φωτογραφιες εμφανιζονται ξανα……! για περιπου 20-30sec… με αποτελεσμα να πρεπει να της σβηνουμε απο file explorer…! αυτο γινετε ακομα και με το cloud κλειστο…! πραγμα πολυ περιεργο κατα την γνωμη μου…!

Kostas

Καμία εταιρεία δεν κάνει delete αυτό απαγορεύεται, πόσω μάλλον η Google.

Αυτό που γίνεται είναι, πως οπότε κανείς delete σε κάποιο αρχείο τοτες ο server απλά δεν σου στέλνει το αρχείο. Αλλά υπάρχει με την ιδιότητα {delete_state: true } that’s it

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα