Google Photos: Ιδιωτικά βίντεο στάλθηκαν σε αγνώστους

Google Photos, Google Photos: Ιδιωτικά βίντεο στάλθηκαν σε αγνώστους

Πριν χρόνια η Google αντικατέστησε το Picasa με μία πιο εξελιγμένη εφαρμογή/υπηρεσία. Το Google Photos δεν παρέχει μόνο δυνατότητες οργάνωσης των φωτογραφιών μας, αλλά επιτρέπει τον συγχρονισμό τους στο cloud, και άλλα πολλά.

Άγνωστοι έλαβαν βίντεο αγνώστων

Φαίνεται όμως ότι η αποθήκευση των πολυμέσων στο cloud ενέχει κάποιους κινδύνους. Η Google επικοινώνησε μέσω email με κάποιους χρήστες της εφαρμογής Google Photos, ώστε να τους ενημερώσει ότι μερικά από τα προσωπικά ιδιωτικά βίντεο τους εστάλησαν κατά λάθος σε αγνώστους.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το τεχνικό σφάλμα που παρουσιάστηκε επηρέασε μόνο άτομα που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Google Takeout, και έκαναν λήψη των δεδομένων τους μεταξύ τις 21ης και 25ης Νοεμβρίου του 2019. Ο τεχνολογικός κολοσσός τονίζει ότι ένας μικρός αριθμός χρηστών έλαβε, μεταξύ των υπόλοιπων αρχείων, κάποια βίντεο που δεν του ανήκουν.

Σύμφωνα με τη Google το ποσοστό των χρηστών που επηρεάστηκαν είναι ιδιαίτερα μικρό, μόλις 0,01%. Δεδομένου όμως ότι παλαιότερα η εταιρεία είχε αναφέρει πώς το Google Photos έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, το νούμερο που προκύπτει δεν το λες και μικρό. Μιλάμε για πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες.

Βέβαια, η εταιρεία αναφέρει ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνο σε χρήστες που έκαναν λήψη των δεδομένων τους. Οπότε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια το πλήθος των χρηστών που έλαβαν βίντεο τα οποία δεν τους ανήκουν.

Τέλος, η Google αναφέρει ότι το πρόβλημα διορθώθηκε και έχει φροντίσει ώστε να μην επαναληφθεί. Επιπλέον, η εταιρεία ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία και είπε στους χρήστες να διαγράψουν τα αρχεία που κατέβασαν, και να πραγματοποιήσουν μία νέα λήψη μέσω του Google Takeout.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mr.R0(0t)

υπαρχει ενα περιεργο bug με το google photos εδω και πολυ καιρο… οταν κανετε delete photos απο τον καδο και μετα κλεισετε το app και το κανετε open ξανα ξαφνικα η φωτογραφιες εμφανιζονται ξανα……! για περιπου 20-30sec… με αποτελεσμα να πρεπει να της σβηνουμε απο file explorer…! αυτο γινετε ακομα και με το cloud κλειστο…! πραγμα πολυ περιεργο κατα την γνωμη μου…!

Kostas

Καμία εταιρεία δεν κάνει delete αυτό απαγορεύεται, πόσω μάλλον η Google.

Αυτό που γίνεται είναι, πως οπότε κανείς delete σε κάποιο αρχείο τοτες ο server απλά δεν σου στέλνει το αρχείο. Αλλά υπάρχει με την ιδιότητα {delete_state: true } that’s it

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.