Google: Αφαίρεσε πάνω από 900 εκατ. πειρατικά links το 2016

H Google το 2016 αφαίρεσε από τα αποτελέσματα αναζήτησής της πάνω από 900 εκατομμύρια URLs που αφορούν σε πειρατικά websites. Ο αριθμός είναι τεράστιος και σημειώθηκε 100% αύξηση από το 2015.

Ενώ η Google έχει λάβει ορισμένα μέτρα για να καταστήσει τις πειρατικές ιστοσελίδες λιγότερο ορατές, συνεχίζει να διαφωνεί με δικαιούχους για το πώς θα προχωρήσει στη διαδικασία αυτή.

Η πλειοψηφία των δικαιούχων περιεχομένου που στέλνουν ανάλογα αιτήματα στην Google για αφαίρεση περιεχομένου, σχετίζονται με τη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία.

Τα τελευταία χρόνια, ο όγκος των αιτημάτων προς την Google για να κατεβάσει περιεχόμενο, έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Μέσα στο 2016 ο αριθμός έσπασε ρεκόρ. Οι δικαιούχοι ζήτησαν από την Google να αφαιρέσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο links. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2015 ήταν στα 558 εκατ.

Για πρώτη φορά μέσα από το Google Transparency Report μαθαίνουμε τον αριθμό που έσβησε τελικά η Google. Η εταιρεία αναφέρει ότι υλοποίησε το 89.8% των αιτημάτων, φτάνοντας στα 914 εκατ. Συνολικά, οι δικαιούχοι ήθελαν να αφαιρεθεί περιεχόμενο από 351.000 διαφορετικές σελίδες.

goole pirate links, Google: Αφαίρεσε πάνω από 900 εκατ. πειρατικά links το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kabamaru

Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει κύριοι. Νομίζω πως αυτή είναι η αρχή του τέλους για την μηχανή αναζήτησης που λέγεται Google! Από τη στιγμή που δεν κάνει την δουλειά της. Έχω καιρό τώρα αλλά κυρίως την χρονιά που μας πέρασε εγώ προσωπικά άρχισα να χρησιμοποιώ την duck duck Go. Αλλά δυστυχώς θα είναι δύσκολη και επώδυνη η μετάβαση στο 100%…. αλλά θα γίνει! Από όλο και περισσότερους σιγά σιγά.

Σταύρος Χρι

Όντος αυτή η κατά κάποιο τρόπο λογοκρισία μπορεί να φαίνεται σωστή για τα δικαιώματα των παραγωγών ταινιών και άλλων αλλά αυτή η τακτική μοιάζει σαν να έχουμε πολλούς κλέφτες σε μία πόλη (εμάς) πολλά μαγαζιά (sites) και τον χάρτης της πόλης (google) και η αστυνομία αντί να προσπαθεί να πιάσει τους κλέφτες πάει στους χάρτες και σβήνει τα μαγαζιά ή πάει και τους βάζει λουκέτο. Αν είναι έτσι να κλείσει και το facebook. Έχετε δει πόσο πειρατικό υλικό υπάρχει στις διάφορες σελίδες του Facebook ; Αν είναι να συμφωνήσει η google ας αλλάξουμε χάρτη, έτσι και αλλίώς τώρα τελευταία έχει βελτιωθεί πολύ ο Bing και οι υπόλοιποι !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.