Google Search Plus Your World, Πτώση του traffic των Facebook fan pages

Τον Ιανουάριο η Google είχε παρουσιάσει το Search, Plus Your World, με σκοπό να γίνει πιο προσωπική η αναζήτηση πληροφοριών μέσω της μηχανής αναζήτησης και της δραστηριότητας του χρήστη του Google+. Σχεδόν έξι μήνες μετά, έχει παρατηρηθεί μια πτώση στο traffic άλλων ανταγωνιστικών κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook και τα fan pages του.

Το PageLever έκανε μια μελέτη σε περίπου 500 fan σελίδες του Facebook, η κάθε μία από τις οποίες είχε τουλάχιστον 100.000 fans και παράλληλα εξέτασε τις αναφορές σε αυτές τις σελίδες από το Bing και τη Google. Προτού να παρουσιαστεί το Search Plus Your World, υπήρχαν 9.25 αναφορές κάθε μέρα στη Google για τις σελίδες αυτές, ενώ μετά τον Ιανουάριο, ο αριθμός των αναφορών έπεσε στις 4.52, μία πτώση της τάξης του 51% δηλαδή. Τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα μιας και δεν υπολογίζουν τις εσωτερικές αναζητήσεις μέσα στο Facebook, αλλά οι ενδείξεις είναι σαφείς, ότι δηλαδή η Google έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την κίνηση του Facebook με μια σειρά από υπηρεσίες και ενέργειες.

Λέτε να ξεκινά σιγά – σιγά ένας πόλεμος μεταξύ των κοινωνικών δικτύων; Και αν γινόταν κάτι τέτοιο, εσείς ποια πλευρά θα διαλέγατε;

, Google Search Plus Your World, Πτώση του traffic των Facebook fan pages

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
moisis xperia

GOOGLE!!!!!

AP

Εάν αυτό προέκυψε σκόπιμα από την Google τότε φυσικά και δε μου αρέσει. Χρησιμοποιώ τις περισσότερες υπηρεσίες της Google ως κύριες εκτός από το Google+, όχι γιατί δε μου αρέσει αλλά γιατί δεν βρίσκω σοβαρό λόγο να κάνω τη μετάβαση. Δε θα ήθελα λοιπόν η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιώ να προωθεί τα δικά της προϊόντα έναντι των άλλων. Το κριτήριο θα πρέπει να είναι τι προτιμά ο κόσμος και όχι η Google.

Θανάσης

μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα….!

giannis

Παιδια δεν καταλαβαινω ενα πραγμα. Γιατι σας φαινεται περιεργο μια εταιρεια να προωθει τα προιοντα της; Εμενα μου φαινεται απολυτα φυσιολογικο! Και εγω το ιδιο θα εκανα.

Leon98

Google !!!!!!!!! Και για ποιο λογο μια εταιρία να μην προωθεί τα προϊόντα της ; …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.