Google search, στα χαμηλότερα ποσοστά από το 2008, ανεβαίνει η Yahoo

Όταν μιλάμε για μηχανές αναζήτησης η Google είναι αυτή κυριαρχεί εδώ και χρόνια, ενώ είναι σαν να παίζει μόνη της σε άδειο γήπεδο. Αυτό όμως επιχείρησε να αλλάξει, ή έστω να ανακόψει με κάποιον τρόπο η Yahoo η οποία τον Νοέμβριο ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Mozilla και έγινε η default μηχανή αναζήτησης στις ΗΠΑ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η συνεργασία αυτή φαίνεται πως ξεκίνησε να αποδίδει, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων StatCounter, για τον μήνα Δεκέμβριο τα ποσοστά ανέβηκαν στο 10.4% από το 8.6% που ήταν τον προηγούμενο μήνα ενώ πέρσι την ίδια περίοδο ήταν στο 7.4%. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ποσοστά της Yahoo εδώ και 5 χρόνια.

Από την άλλη, τα ποσοστά της Google για τον Δεκέμβριο, αν και δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με της Yahoo, είναι τα χαμηλότερα από το 2008. Το μερίδιο της αγοράς για τη μηχανή της Google έπεσε στο 75.2% από το 77.3% που ήταν τον Νοέμβριο, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν στο 79.3%. Εν τω μεταξύ το Bing της Microsoft έχει το 12.5% της αγοράς.

Σύμφωνα με την StatCounter, ο Firefox είναι ο τρίτος μεγαλύτερος Web browser στον κόσμο μετά τον Chrome και τον Internet Explorer ενώ στις ΗΠΑ έχει μόλις το 12% για το Δεκέμβριο.

google search share falls, Google search, στα χαμηλότερα ποσοστά από το 2008, ανεβαίνει η Yahoo

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Google Google Search

Google Search: Τίτλοι τέλους για τα cached links

H Google αποφάσισε να αποσύρει μία από τις πιο παλιές της λειτουργίες, τα cached links, τους συνδέσμους κρυφής μνήμης.

Internet Google Google Search

Google: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2023

Οι αναδρομές στο τέλος της χρονιάς είναι καθιερωμένες και η Google μας προσφέρει μια καλή ματιά του τι αναζητήσαμε περισσότερο το 2023.

Internet Android Android Smartphones Google

Η Google σχεδιάζει να μεταφέρει τη Γραμμή Αναζήτησης στο κάτω μέρος του app στο Android

Τα περισσότερα Android smartphone στον κόσμο έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google, με μια από τις βασικότερες να είναι το Google app.

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.