Google Search: Τίτλοι τέλους για τα cached links

Google search cache, Google Search: Τίτλοι τέλους για τα cached links

H Google αποφάσισε να αποσύρει μία από τις πιο παλιές της λειτουργίες, τα cached links, τους συνδέσμους κρυφής μνήμης από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η λειτουργία cache επέτρεπε στους χρήστες να προβάλλουν την αποθηκευμένη έκδοση μιας ιστοσελίδας όπως καταγράφηκε από τον διακομιστή της Google τη στιγμή της τελευταίας επίσκεψής της από τον web crawler της Google.

O Search Liaison της Google, Danny Sullivan, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Χ πως «Σκοπός του ήταν να βοηθάει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε σελίδες όταν πολύ πίσω, συχνά δεν μπορούσες να βασίζεσαι στη φόρτωση μιας σελίδας. Αυτές τις μέρες, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ. Έτσι, αποφασίστηκε η απόσυρσή του».

Ωστόσο η λειτουργία αυτή ήταν κάτι παραπάνω, ήταν ένα εργαλείο με πολλές εφαρμογές. Οι επαγγελματίες του SEO θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για τον εντοπισμό σφαλμάτων των ιστότοπών τους ή ακόμη και για να παρακολουθούν τους ανταγωνιστές τους. Μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί για συλλογή ειδήσεων δίνοντας στους δημοσιογράφους τη δυνατότητα να βλέπουν ακριβώς ποιες πληροφορίες έχει προσθέσει (ή αφαιρέσει) μια εταιρεία από έναν ιστότοπο. Επίσης, σε περίπτωση που ένας ιστότοπος είναι αποκλεισμένος στην περιοχή σας, η προσωρινή μνήμη της Google μπορούσε να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση σε ένα VPN.

Η κίνηση της Google να καταργήσει την λειτουργία προσωρινής αποθήκευσης σελίδων αντικατοπτρίζει τις συνεχείς αλλαγές στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με το διαδίκτυο. Αν και η λειτουργία αυτή είχε εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο για διάφορους επαγγελματίες και χρήστες, προσφέροντας λύσεις από την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων μέχρι την παράκαμψη γεωγραφικών περιορισμών, η απόφαση υπογραμμίζει τη δυναμική φύση του διαδικτυακού περιβάλλοντος και την προσαρμοστικότητα των υπηρεσιών αναζήτησης στις αναδυόμενες τεχνολογίες και στις ανάγκες των χρηστών. Μέσα από αυτή την αλλαγή, η Google υπενθυμίζει την ανάγκη για εξέλιξη και ανανέωση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την απώλεια κάποιων παλαιότερων δυνατοτήτων, στοχεύοντας σε μια πιο αποδοτική και ομαλή ψηφιακή εμπειρία.

Δεν φαίνεται ότι η Google έχει άμεσα σχέδια να αντικαταστήσει τη δυνατότητα, αλλά ο Sullivan λέει ότι ελπίζει ότι η Google θα μπορούσε να προσθέσει συνδέσμους στο Internet Archive που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δείξει πώς έχει αλλάξει μια ιστοσελίδα με την πάροδο του χρόνου. «Καμία υπόσχεση», σημειώνει, προσθέτοντας πως θα πρέπει να μιλήσει και να αποφασίσει μια ολόκληρη ομάδα γι’ αυτό.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.