Google SearchWiki, Βελτιώστε τα αποτελέσματα αναζήτησης

H Google ανακοίνωσε ότι θα παρέχει ένα εργαλείο με την κωδική ονομασία “SearchWiki”, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον χρήστη να “πειράζει” τους αλγορίθμους αναζήτησης της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης Googleσε κάθε αναζήτηση που πραγματοποιεί και συνεπώς να βελτιώνει τα αποτελέσματα. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι λογκαρισμένος (logged in) και κατ’ επέκταση αυθεντικοποιημένος.

, Google SearchWiki, Βελτιώστε τα αποτελέσματα αναζήτησηςΜε το εργαλείο αυτό δίπλα από κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης θα εμφανίζεται ένα πάνω βέλος που θα του δίνει τη δυνατότητα επιλέγοντας το να προάγει ιεραρχικά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ένα Χ που θα του δίνει τη δυνατότητα να το σβήσει σε περίπτωση που θεωρήσει ότι δε συνάδει με τα υπόλοιπα και μια φυσαλίδα λόγου (speech bubble) για την προσθήκη σχολίων.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι αυθεντικοποιημένοι χρήστες να ανακατατάξουν τα αποτελέσματα, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα εισέλθουν στο σύστημα και θα υποβάλλουν το ίδιο ερώτημα στη μηχανή, η επιθυμητή πληροφορία να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις, ενώ η ανεπιθύμητη (κοινώς “άχρηστη”) να μην εμφανίζεται καθόλου.

Το εργαλείο αυτό σχεδιάστηκε με σκοπό να δοθεί στη μηχανή αναζήτησης ένα πιο προσωπικός χαρακτήρας και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η Google επιτρέπει στους χρήστες της να μπορούν να αλλάζουν τη σειρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης

Σημειώνουμε εδώ ότι αν και οι αλλαγές αυτές δεν θα επηρεάσουν τις υπερβολικά προστατευμένες φόρμουλες που χρησιμοποιούνται για την ταξινόμηση των ιστοχώρων, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν τα προσωποποιημένα αυτά δεδομένα για να βελτιωθούν οι αλγόριθμοι αναζήτησης της μηχανής.

Συμπερασματικά, αυτό που θέλει η Google να κάνει για την ώρα είναι να καταστήσει συγκεκριμένα σύνολα αποτελεσμάτων πιο χρήσιμα σε κάθε αυθεντικοποιημένο χρήστη που χρησιμοποιεί τη μηχανή της.

Πηγή: https://www.smh.com.au/news/technology/biztech/google-lets-you-tweak-its-search-algorithms/2008/11/21/1226770704662.html

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gstam

Τα σχόλια θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμα και σε άλλους χρήστες, αρκεί να επιλέξουν τον ειδικό σύνδεσμο με τα σχόλια.

gstam

Επίσης, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να περιλαμβάνουν αποτελέσματα που δε βρέθηκαν στην αρχική τους αναζήτηση.

gstam

Δείτε την παρουσίαση του SearchWiki από την Google στο Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=t8Pl1H0dIXE

harry

Να ρωτήσω βρε παιδιά… γιατί εγώ δεν το βλέπω το SearchWiki στις αναζητήσεις μου;
(Ναι, και βέβαια έχω συνδεθεί στο Google account!)

gstam

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου, γιατί δεν το διευκρινίζω στο άρθρό μου. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η πρόταση “H Google ανακοίνωσε ότι θα παρέχει ένα εργαλείο με την κωδική ονομασία “SearchWiki”” αναφέρεται μόνο στο ελληνικό Google:), γιατί στο αγγλικό παρέχεται ήδη. Κάνε login στο αγγλικό Google (https://www.google.com) και θα δεις ότι το εργαλείο λειτουργεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI gmail Google

Η Google ανακοινώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Gmail, στα Docs και σε άλλα

Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από επερχόμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για τις διάφορες εφαρμογές Workspace της, συμπεριλαμβανομένων των Google Docs, Gmail, Sheets και Slides.

Internet Google

H Google μπλόκαρε πάνω από 5,2 δισ. διαφημίσεις το 2022

Tη δημοσίευση του Ads Safety Report 2022, την ετήσια αναφορά που παρουσιάζει όλες τις δράσεις σχετικά με την διαφήμιση στις πλατφόρμες τις εταιρείας, ιδιαίτερα ως προς την ασφάλεια και την ακεραιότητα τους, ανακοίνωσε η Google.

Internet Google Google Search

Google: Σχεδιάζει να μοιράζει ειδοποιήσεις θερμότητας στην Αναζήτηση

Η Google σχεδιάζει να διαθέσει νέες ειδοποιήσεις στην Αναζήτηση για περιστατικά ακραίας ζέστης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία σε ανάρτηση ιστολογίου.

Business Google

Google: Αποζημιώσεις έως 300.000 ευρώ στην Ιρλανδία

Αποζημιώσεις που αγγίζουν τις 300.000 ευρώ προσφέρει η Google στους υπαλλήλους με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία που απολύει η μητρική Alphabet στην Ιρλανδία.