Η Google τελειώνει το Stadia Cloud Gaming Platform

google stadia, Η Google τελειώνει το Stadia Cloud Gaming Platform

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει την υπηρεσία παιχνιδιών cloud Stadia, με την πρόσβαση να λήγει στα μέσα Ιανουαρίου 2023. Θα παρέχει επιστροφές χρημάτων για όλες τις αγορές hardware, όλες τις αγορές παιχνιδιών και όλες τις αγορές in-app add-on περιεχομένου που γίνονται μέσω του καταστήματος Stadia.

Το Stadia τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τους χρήστες, όπως θα περίμενε η Google, γι’ αυτό και κατεβάζει ρολά.

“Για πολλά χρόνια, η Google έχει επενδύσει σε πολλές πτυχές της gaming βιομηχανίας. Βοηθάμε τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν και να διανείμουν εφαρμογές παιχνιδιών στο Google Play και στo Google Play Games. Οι δημιουργοί gaming προσεγγίζουν κοινό σε όλο τον κόσμο στο YouTube μέσω βίντεο, live streaming και shorts. Και η τεχνολογία ροής cloud μας προσφέρει καθηλωτικό παιχνίδι σε τεράστια κλίμακα.

Πριν από μερικά χρόνια, παρουσιάσαμε επίσης μια υπηρεσία gaming για καταναλωτές, τη Stadia. Και ενώ η προσέγγιση του Stadia για τη ροή παιχνιδιών για τους καταναλωτές βασίστηκε σε ισχυρά τεχνολογικά θεμέλια, δεν έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού που περιμέναμε, οπότε λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ξεκινήσουμε τη λήξη της υπηρεσίας ροής Stadia.”

Οι παίκτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών τους και να παίζουν έως τις 18 Ιανουαρίου 2023, με την Google να αναμένει ότι οι περισσότερες επιστροφές χρημάτων θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κλεισίματος, ορισμένα παιχνίδια μπορεί να έχουν προβλήματα, ειδικά παιχνίδια που απαιτούν commerce, αλλά η πλειοψηφία θα “συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά”.

Nα επισημάνουμε ότι η Google δεν θα επιστρέψει τα χρήματα για τις συνδρομές Stadia Pro.

“Θα προσφέρουμε επιστροφές χρημάτων για όλες τις αγορές υλικού Stadia (Stadia Controller, Founders Edition, Premiere Edition και Play and Watch with Google TV πακέτα) που πραγματοποιούνται μέσω του Google Store και συναλλαγών λογισμικού (παιχνίδια και αγορές πρόσθετων) μέσω του καταστήματος Stadia. Οι συνδρομές Stadia Pro δεν πληροί τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων, ωστόσο θα μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε τα παιχνίδια σας στο Pro χωρίς περαιτέρω χρεώσεις μέχρι την τελική ημερομηνία λήξης.”

Το Google Stadia κυκλοφορεί μόλις από το 2019, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο. Η υπηρεσία σχεδιάστηκε για να επιτρέπει το παιχνίδι που βασίζεται σε σύννεφο σε μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των Chromebook, των Mac, των iPhone και των iPad.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.