Google: Το έξυπνο κουτάλι που πληκτρολογεί Ιαπωνικά και ο καθαριστής οθόνης του Files app

Google, Google: Το έξυπνο κουτάλι που πληκτρολογεί Ιαπωνικά και ο καθαριστής οθόνης του Files app

Η Google εδώ και χρόνια παίρνει μέρος στην Πρωταπριλιά και έχει κάνει αρκετές ιδιαίτερες πλάκες. Μερικές από αυτές που ξεχώρισαν στο παρελθόν είναι το Google Maps για NES, το Google Voice για κατοικίδια και η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω τουαλέτας.

Σήμερα η Google γιόρτασε την Πρωταπριλιά με τέσσερα νέα χαρακτηριστικά και προϊόντα. Το πρώτο στοιχείο είναι το φιδάκι του Google Maps, το οποίο σας παρουσιάσαμε νωρίτερα. Συνοπτικά, το νέο χαρακτηριστικό του Google Maps επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν φιδάκι στον παγκόσμιο χάρτη και θα είναι διαθέσιμο για περίπου μία εβδομάδα.

Το επόμενο χαρακτηριστικό που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι για τo Files by Google. Πλέον, η εφαρμογή έχει ένα νέο “χαρακτηριστικό”, τον καθαρισμό οθόνης, που κυριολεκτικά υπόσχεται ότι καθαρίζει την οθόνη της συσκευής μας. Η Google αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή βασίζεται στα γεωμετρικά μοντέλα βρωμιάς, σε συνδυασμό με απτικούς παλμούς μικροσυχνοτήτων, ώστε να απομακρύνει ότι έχει κολλήσει στην οθόνη μας.

Στη συνέχεια, η Google παρουσίασε ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι ιδιοκτήτες ενός Google Home. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Google Home να μιλήσουν με τις τουλίπες τους, λέγοντας “Hey Google, talk to my tulip”. Μόλις προφέρουμε την εντολή, η τουλίπα μας ενημερώνει αν χρειάζεται περισσότερο φως, χώρο ή νερό. Επιπλέον, οι τουλίπες είναι εξαιρετικοί ακροατές και μας δίνουν καταπληκτικές συμβουλές ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες μας. Η Google αναφέρει ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι δυνατό χάρη στις μεγάλες εξελίξεις στη τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, αναφέρει ότι το Google Home είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει τις τουλίπες και να μεταφράσει από τα Tulipish σε δεκάδες ανθρώπινες γλώσσες.

Ολοκληρώνουμε την λίστα των πρωταπριλιάτικων αστείων της Google, με το έξυπνο κουτάλι από τη Google Ιαπωνίας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τώρα μπορούμε να λυγίσουμε ένα ειδικό έξυπνο κουτάλι, το οποίο μας επιτρέπει να πληκτρολογούμε Ιαπωνικούς χαρακτήρες στο Gboard. Σύμφωνα με την Google Ιαπωνίας, το κουτάλι είναι εξοπλισμένο με micro USB ή Bluetooth 4.1, και μπορούμε να το λυγίσουμε 2.019.401 φορές, πριν σπάσει.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το τμήμα της Ιαπωνίας δημιούργησε μέχρι και σελίδα στο Github για το προϊόν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Google Social Media

ΗΠΑ: Ζητούν από Apple και Google την απαγόρευση του TikTok

Ο Michael Bennet, γερουσιαστής του Κολοράντο, έστειλε επιστολή στην Google και την Apple, όπου τους ζήτησε να απαγορεύσουν το TikTok λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Business Alphabet Google

Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Έσοδα κάτω των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις επηρεάστηκαν από την οικονομική επιβράδυνση.

Internet App Store Apple Google

ΤikTok: Αμερικανός γερουσιαστής καλεί Apple και Google να το απαγορεύσουν από τα App Stores

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μichael Bennet, έγραψε μια επιστολή προς τους διευθύνοντες συμβούλους της Apple και της Google απαιτώντας να απαγορεύσουν το κινεζικό TikTok από τα Αpp Stores τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Internet Google Google Maps

Google Maps: Εργάζεται στην εμφάνιση φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα

Τα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνονται κατακόρυφα και η ανάγκη για φόρτιση είναι ολοένα και μεγαλύτερη, με την Google να εργάζεται επάνω σε μία νέα λειτουργία που αφορά το Google Maps.