Google: Το έξυπνο κουτάλι που πληκτρολογεί Ιαπωνικά και ο καθαριστής οθόνης του Files app

Google, Google: Το έξυπνο κουτάλι που πληκτρολογεί Ιαπωνικά και ο καθαριστής οθόνης του Files app

Η Google εδώ και χρόνια παίρνει μέρος στην Πρωταπριλιά και έχει κάνει αρκετές ιδιαίτερες πλάκες. Μερικές από αυτές που ξεχώρισαν στο παρελθόν είναι το Google Maps για NES, το Google Voice για κατοικίδια και η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω τουαλέτας.

Σήμερα η Google γιόρτασε την Πρωταπριλιά με τέσσερα νέα χαρακτηριστικά και προϊόντα. Το πρώτο στοιχείο είναι το φιδάκι του Google Maps, το οποίο σας παρουσιάσαμε νωρίτερα. Συνοπτικά, το νέο χαρακτηριστικό του Google Maps επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν φιδάκι στον παγκόσμιο χάρτη και θα είναι διαθέσιμο για περίπου μία εβδομάδα.

Το επόμενο χαρακτηριστικό που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι για τo Files by Google. Πλέον, η εφαρμογή έχει ένα νέο “χαρακτηριστικό”, τον καθαρισμό οθόνης, που κυριολεκτικά υπόσχεται ότι καθαρίζει την οθόνη της συσκευής μας. Η Google αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή βασίζεται στα γεωμετρικά μοντέλα βρωμιάς, σε συνδυασμό με απτικούς παλμούς μικροσυχνοτήτων, ώστε να απομακρύνει ότι έχει κολλήσει στην οθόνη μας.

Στη συνέχεια, η Google παρουσίασε ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι ιδιοκτήτες ενός Google Home. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Google Home να μιλήσουν με τις τουλίπες τους, λέγοντας “Hey Google, talk to my tulip”. Μόλις προφέρουμε την εντολή, η τουλίπα μας ενημερώνει αν χρειάζεται περισσότερο φως, χώρο ή νερό. Επιπλέον, οι τουλίπες είναι εξαιρετικοί ακροατές και μας δίνουν καταπληκτικές συμβουλές ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες μας. Η Google αναφέρει ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι δυνατό χάρη στις μεγάλες εξελίξεις στη τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, αναφέρει ότι το Google Home είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει τις τουλίπες και να μεταφράσει από τα Tulipish σε δεκάδες ανθρώπινες γλώσσες.

Ολοκληρώνουμε την λίστα των πρωταπριλιάτικων αστείων της Google, με το έξυπνο κουτάλι από τη Google Ιαπωνίας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τώρα μπορούμε να λυγίσουμε ένα ειδικό έξυπνο κουτάλι, το οποίο μας επιτρέπει να πληκτρολογούμε Ιαπωνικούς χαρακτήρες στο Gboard. Σύμφωνα με την Google Ιαπωνίας, το κουτάλι είναι εξοπλισμένο με micro USB ή Bluetooth 4.1, και μπορούμε να το λυγίσουμε 2.019.401 φορές, πριν σπάσει.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το τμήμα της Ιαπωνίας δημιούργησε μέχρι και σελίδα στο Github για το προϊόν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15: Έφτασε το πρώτο developer preview – Όλα τα νέα

Η Google ανακοίνωσε το πρώτο developer preview για την επερχόμενη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, του Android 15.

Smartphones Android Smartphones featured Google

8 tips από τη Google για επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο smartphone σας

Εάν είστε κάτοχος Android τηλεφώνου, τότε υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Internet gmail Google

Google Gmail: Πώς θα βάλει τέλος στο spam για την προστασία των χρηστών

Η Google αναλαμβάνει δράση προκειμένου να εμποδίσει τα spam μηνύματα στο Gmail, αποσκοπώντας στην προστασία των χρηστών.

Software Android featured Google

Android 15: Το πρώτο preview έρχεται αυτή την εβδομάδα

H Google έχει μείνει λίγο πίσω στο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία της πρώτης Προεπισκόπησης προγραμματιστή του Android 15.