Google: Το έξυπνο κουτάλι που πληκτρολογεί Ιαπωνικά και ο καθαριστής οθόνης του Files app

Google, Google: Το έξυπνο κουτάλι που πληκτρολογεί Ιαπωνικά και ο καθαριστής οθόνης του Files app

Η Google εδώ και χρόνια παίρνει μέρος στην Πρωταπριλιά και έχει κάνει αρκετές ιδιαίτερες πλάκες. Μερικές από αυτές που ξεχώρισαν στο παρελθόν είναι το Google Maps για NES, το Google Voice για κατοικίδια και η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω τουαλέτας.

Σήμερα η Google γιόρτασε την Πρωταπριλιά με τέσσερα νέα χαρακτηριστικά και προϊόντα. Το πρώτο στοιχείο είναι το φιδάκι του Google Maps, το οποίο σας παρουσιάσαμε νωρίτερα. Συνοπτικά, το νέο χαρακτηριστικό του Google Maps επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν φιδάκι στον παγκόσμιο χάρτη και θα είναι διαθέσιμο για περίπου μία εβδομάδα.

Το επόμενο χαρακτηριστικό που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι για τo Files by Google. Πλέον, η εφαρμογή έχει ένα νέο “χαρακτηριστικό”, τον καθαρισμό οθόνης, που κυριολεκτικά υπόσχεται ότι καθαρίζει την οθόνη της συσκευής μας. Η Google αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή βασίζεται στα γεωμετρικά μοντέλα βρωμιάς, σε συνδυασμό με απτικούς παλμούς μικροσυχνοτήτων, ώστε να απομακρύνει ότι έχει κολλήσει στην οθόνη μας.

Στη συνέχεια, η Google παρουσίασε ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι ιδιοκτήτες ενός Google Home. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Google Home να μιλήσουν με τις τουλίπες τους, λέγοντας “Hey Google, talk to my tulip”. Μόλις προφέρουμε την εντολή, η τουλίπα μας ενημερώνει αν χρειάζεται περισσότερο φως, χώρο ή νερό. Επιπλέον, οι τουλίπες είναι εξαιρετικοί ακροατές και μας δίνουν καταπληκτικές συμβουλές ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες μας. Η Google αναφέρει ότι αυτό το χαρακτηριστικό είναι δυνατό χάρη στις μεγάλες εξελίξεις στη τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, αναφέρει ότι το Google Home είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει τις τουλίπες και να μεταφράσει από τα Tulipish σε δεκάδες ανθρώπινες γλώσσες.

Ολοκληρώνουμε την λίστα των πρωταπριλιάτικων αστείων της Google, με το έξυπνο κουτάλι από τη Google Ιαπωνίας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τώρα μπορούμε να λυγίσουμε ένα ειδικό έξυπνο κουτάλι, το οποίο μας επιτρέπει να πληκτρολογούμε Ιαπωνικούς χαρακτήρες στο Gboard. Σύμφωνα με την Google Ιαπωνίας, το κουτάλι είναι εξοπλισμένο με micro USB ή Bluetooth 4.1, και μπορούμε να το λυγίσουμε 2.019.401 φορές, πριν σπάσει.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το τμήμα της Ιαπωνίας δημιούργησε μέχρι και σελίδα στο Github για το προϊόν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Android Beta 13 Beta 3: Τρίτη έκδοση από τη Google με περισσότερα fixes

Mια τρίτη έκδοση για το Android 13 Beta 3 κυκλοφόρησε μέσα στο μήνα η Google προκειμένου να επιδιορθώσει όλα τα σφάλματα.

Smartphones Google Google Pixel

Google Pixel 6a: Στο Best Buy πριν από την κυκλοφορία

Το Pixel 6a το περιμένουμε στα καταστήματα λιανικής τον επόμενο μήνα, ωστόσο το Best Buy έχει ήδη μια καταχώριση για το Pixel στον ιστότοπό του ως “Σύντομα”.

Software Google Google Chrome

Κυκλοφόρησε το Google Chrome 104 beta – Όλα τα νέα

Με το που κυκλοφόρησε η stable έκδοση του Chrome 103, έφτασε και η πρώτη beta του Chrome 104, με νέες δυνατότητες από τη Google.

Smartphones Google Pixel 6

Pixel 6a: Νέο hands-on βίντεο αποκαλύπτει απογοητευτική benchmark απόδοση

Τα unboxing βίντεο του Google Pixel 6a δεν έχουν σταματημό, με τη Μαλαισία να είναι στο επίκεντρο του leaking.