Εργαλεία Google Think Insights [News & Views]

Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές απ’ αυτήν εδώ την στήλη πως τμήμα της επιχειρησιακής στρατηγικής της Google είναι η εκπαίδευση στα εργαλεία και της υπηρεσίες της με σκοπό να ωθήσει όλο και περισσότερους χρήστες στην διαφήμιση μέσα από τα προϊόντα της (Είναι μάλιστα το κενό που έχει το facebook σ’ αυτό το σημείο, μια που η “εκπαίδευση” που προσφέρει δεν συγκρίνεται σε κανένα επίπεδο με αυτήν την Google).

Πέρα όμως από την απλή εκπαίδευση στην χρήση των υπηρεσιών της κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως το Google προσφέρει και μια πλήρη σειρά από εργαλεία (τα οποία και προέρχονται από το data mining των αναζητήσεων στις σελίδες της) που μπορούν να αποτελέσουν δυνατά όπλα στην φαρέτρα μιας επιχείρησης τόσο στο επίπεδο της ανάπτυξης της στρατηγικής όσο και κατά την διάρκεια της υλοποίησης της.

Για παράδειγμα
• Το Consumer Barometer είναι ένα εργαλείο που προσφέρει μια μοναδιοκή ανάπτυξη στατιστικών ανάλογα με χώρα, με είδος υπηρεσιών και με άλλα δημογραφικά στοιχεία που μπορούν να ορίσουν όσο πιο λεπτομερώς γίνεται το που θα επικεντρωθεί μια μάρκετινγκ στρατηγική μιας εταιρίας που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο.
• Το Media Planning Toolkit, είναι ένας μπούσουλας, ένα ιδεατρό τσέκλιστ που θα πρέπει να ακολουθεί μια εταιρία στην ανάπτυξή της και την υλοποίηση της στρατηγικής της.
• Τα (ανανεωμένα) Google trends σε συνδυασμό με τα καινούρια (και πρωτοποριακά) Google+ trends αναλύουν ακριβώς την πορεία των αναζητήσεων σε συνάρτηση του χρόνου και επιτρέπουν συγκρίσεις από λέξη σε λέξη κλειδί και από περιοχή σε περιοχή.
• Το mobile playbook είναι ένας χρησιμότατος οδηγός για εκείνες τις εταιρίες που θέλουν να κινηθούν στον παρθένο χώρο του mobile marketing.

Αυτά και άλλα πολλά εργαλεία συνδυάζονται με τα γνωστά προϊόντα και υπηρεσίες της Google (π.χ. Google Analytics, Google Adwords, Adwords for youtube, Traffic Estimator κλπ κλπ κλπ) για να οργανώσουν ένα πλήρες πλάνο και να εκπαιδεύσουν όσο καλύτερα γίνεται τις επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο ίντερνετ. Επειδή όμως τα νούμερα και η στατιστική κρύβουν πολλά (αλήθειες και ψέμματα) είναι στο χέρι του αναλυτή των πληροφοριών να εκπαιδευτεί σωστά ώστε να εκμαιεύσει από εκεί τις σωστές πληροφορίες που θα βοηθήσουν την επιχείρησή του. Κι αυτό χρειάζεται εκτός από εκπαίδευση, χρόνο και εμπειρία.

Για την πλήρη σειρά των εργαλείων και την καθοδήγηση της Google επισκεφτείτε το www.thinkwithgoogle.com

Εργαλεία της Google [News & Views]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet SpaceX Google

Συνεργασία Google και Starlink για παροχή broadband Internet

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Google θα στέλνει πρόσβαση στο Internet στους δορυφόρους της Starlink και έπειτα απευθείας στον πελάτη.

Internet Hackers ransomware

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιρλανδίας γίνεται θύμα ransomware

To ransomware βρίσκεται σε άνθηση και η πρόσφατη επίθεση στο ιρλανδικό σύστημα υγείας το αποδεικνύει περίτρανα αυτό.

Internet Netflix

Tο Disney+ ξεπερνά τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές

Ένα σημαντικό ορόσημο κατάφερε να ξεπεράσει το Disney+, αγγίζοντας πλέον τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

Internet Hackers ransomware

Λύτρα εκατομμύρια δολάρια για το ransomware στον αγωγό των ΗΠΑ

Υψηλό ήταν το τίμημα για να μπει και πάλι σε λειτουργία ο αγωγός Colonial Pipeline στις ΗΠΑ, μετά την επίθεση ransomware.